Loredana. De profesie debutanta.

 Revista VIVA
.

LoredanaVedeti dumneavoastra, fatele de azi iau totul de-a gata si repede. Computerul le face un cantecel bun, vand 1.000 de CD-uri, au o pila la Roton si-alta la U sau MTV si in trei luni sunt deja „Mirabela de la Dus in Ploaie sau „Anca de la Frisca Acrita. Urmeaza coperte fotoshopate pana la disparitia completa a oricarei urme de piele umana, interviuri cu alte fate mirate ca microfonul nu curenteaza si obiectivul nu se abureste in contact cu prostia, turnee, paparazzi platiti si scandaluri inventate, prezentari de moda si-o carte autobiografica pe care, in final, la cateva zile dupa lansare, o citeste si autoarea. Treaba asta tine intre 6 luni si un an si se termina in ziua in care „Xenia de la Taci si Canta e declarata cea mai sexy solista a anului care vine – drept pentru care reflectoarele se muta pe ea cu o miscare brusca, la fel ca in filmele cu karate. Bye-bye voga, bun gasit nunti si patinoare, dragi Ana si Mirabela! Spre deosebire de acest peisaj imbietor, in care se recomanda paiete multe si cuvinte putine in vocabular, lumea muzicala din anii ‘80 era un ospiciu. Succesul la public se pedepsea cu interzicerea la televizor (a patit-o si Loredana, mi-a povestit). Succesul de box-office iti aducea pe cap militia economica. Adecvarea la curentele muzicale din vest te baga in sedinte cu comitetul de partid. Versurile erau verificate, rochia lungita, iar cantareata ideala parea proaspat scoasa din frigiderul de la morga: sa nu se miste mult! Muzica era doar usoara si-n niciun caz pop sau New Wave. Iar vedeta, ei bine, vedeta dadea interviuri in care indemna la munca si modestie, nu la achi-zitia de masini decapotabile!

Lucian Mandruta, Loredana

Acum, nu stiu daca nu cumva putina modestie n-ar merita sa fie importata din Coreea de Nord pentru cateva starlete care au nevoie urgent, intravenos chiar. |nsa Loredana n-are boala inchipuirii: pentru ea, cele-britatea e un fapt de viata. A fost mai multa vreme celebra decat a umblat cu fundite. In vreme ce generatiile isi schimba vedetele ca pe sosete, Loredana a schimbat generatii ramanand vedeta. Pustoaicele care o ascultau in 1988 isi trimit astazi fetele la concert la ea si parca nu le vine sa creada: asta o fi tot Loredana aceea a noastra? Aia care canta melodia pe care ne-am sarutat prima oara, inainte de licenta,
inainte de copii, primul job, mineriade, prima mie de dolari, masina straina, avansarea si vacanta in Mauritius? Acea Loredana?

Ei bine, nu. Loredana aceea si cea de acum locuiesc doar in acelasi trup. Poarta acelasi buletin si pot, daca au chef, imbraca si-aceeasi rochie… |nsa Loredana de azi n-are pe ea nicio urma de trecut: undeva in casa tine un dus magic, care ia cu el toate urmele zilei de ieri, in fiecare seara si dupa fiecare concert…

Cum vom sti ca suntem, in sfarsit, batrani, noi, primii tai admiratori, draga Lori? Foarte simplu: cand vom ajunge la putere. Cand generatia asta a noastra, decreteii, va pune mana pe tara care a fortat-o sa se nasca. Si atunci, in momentul acela de glorie, nu ma pot gandi la altcineva decat la Loredana, pentru show-ul de inaugurare, de la Palatul Cotroceni!

Chiar si atunci, insa, pentru miile de pustani care vor veni in piata s-o asculte, va fi doar o fata la inceput de cariera.

Care Loredana? A, aia noua!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton