Ingrediente
unt
pui
orez
patrunjel
Restaurantul-biblioteca. Asta a fost prima impresie pe care mi-am facut-o despre Barka Saffron, unul dintre putinele locuri din Bucuresti unde simti cu adevarat aerul de India. De cum am intrat, chiar pe dreapta, am vazut un corp de biblioteca, cu rafturi multe, pline de carti. Am aflat ca la inceput a avut un rol practic, pentru a feri clientii de vant atunci cand usa se deschidea – aviz amatorilor: acum chiar se pot imprumuta! Eu insa venisem la Barka pentru ca stiam ca e un restaurant grozav, unde se mananca foarte bine, asa ca am studiat meniul: 80% indian, restul international. Adica italian, spaniol si romanesc (doar la cina). Desigur ca am ales ceva din bucataria indiana, mai exact Makhaniwala Murgh – sau mai simplu spus, pui cu orez. Mirodeniile specifice bucatariei indiene raman insa secretul bucatarului.
Marius Moga: „Am fost de mai multe ori la acest restaurant si mi-a placut foarte mult faptul ca e un fel de fusion: si bucatarie indiana si internationala. Eu am mancat cate ceva din amandoua si pot spune ca totul e foarte bine facut.
Claudia Cosma, Fotografii Sebastian Enache
Încearcă și aceste rețete de cuscus cu legume și orez cu legume