Clive Owen: "Eu nu sunt James Bond"

 Revista VIVA
.

Clive Owen: „Eu nu sunt James Bond”

Clive Owen: „Eu nu sunt James Bond”

„Am fost atras mereu de personaje periculoase, nu prea mi-au placut baietii buni”, spune actorul care ajuta la salvarea umanitatii in „Children of Men”.

Rolul din „Closer”, care-i era familiar (in piesa de teatru omonima joaca rolul celuilalt personaj masculin), i-a adus o nominalizare la Oscar, iar prestatia din „Inside Man”, alaturi de Denzel Washington, a fost recompensata cu un premiu BAFTA.



Va reveni in „Sin City”, poate chiar si intr-o continuare la „Inside Man” pe care are de gand sa-l regizeze Spike Lee.



Actorul de 1,89 m a fost ultra-aplaudat de publicul care si-a dorit sa-l vada in chip de James Bond. Chiar daca nu s-a aratat interesat de rol si l-a incurajat pe Daniel Craig, Owen n-a fost uitat de fani. Cititorii revistei GQ l-au numit in 2006 „cel mai bine imbracat barbat”.



Nu e un „Hollywood hunk”, nu e violent si nu injura paparazzi, ci impresioneaza prin seriozitate, caldura, profesionalism. Alfonso Cuaron l-a ales cam din aceleasi considerente pe Clive Owen sa interpreteze rolul principal intr-o adaptare a romanului lui P. D. James, un thriller tradus la noi „Copiii tatalui”, care a avut premiera de Sarbatori. Stilatul Owen umbla aproape jumatate de film in costum, murdar, incaltat in slapi. Are de aparat o negresa refugiata care va aduce pe lume un copil, dupa 18 ani de infertilitate mondiala, intr-o lume plina de violenta, ura si intoleranta, in care unicele lacrimi de dragoste curg in fata computerelor care mai redau imagini cu copii. Pentru prestatia din acest film, fanii sai sunt absolut convinsi ca merita fara doar si poate o nominalizare la Oscar.



Faptul ca a jucat alaturi de o legenda ca Michael Caine si de o actrita atat de talentata ca Julianne Moore reprezinta pentru Owen un mare castig personal. Nu a polemizat pe marginea filmului care contine si teme ca terorismul sau imigratia, ci si-a exprimat ingrijoarea fata de tema principala – aceea a unei lumi fara un zambet de copil. „Owen e mai mult un actor decat un star. E un tip care-a avut roluri principale extraordinare, nu e o vedeta de Hollywood”, crede Alfonso Cuaron. Si publicul a vazut si l-a apreciat mai mult pentru asta, cu sigurata.



Aminteste intrucatva de masculinitatea devenita de mult istorie – gen Gable, Mitchum sau Bogart. Si de un mod aparte de a face meserie: cu reverenta, demnitate, respect, munca sustinuta. Poate tocmai de aceea, Owen are parte si de o viata de familie implinita, care-i da putere si energie. Si asta e lucrul cel mai de pret, pe care doreste sa-l apere din toate puterile.



Asa ca fanii care il asteapta in Statele Unite, care isi doresc sa-l vada la cumparaturi sau intr-un club nu vor avea niciodata placerea asta. Clive Owen e decis sa nu dea Londra pe L.A. si sa nu faca nici un compromis care i-ar intrista sotia si cele doua fetite.



De curand, a anuntat ca va lua o scurta pauza si va participa doar la turneele de promovare ale celor doua pelicule pe care le-a pregatit pentru acest an.



„Acum simt nevoia sa plec intr-o vacanta. Nu am decis ce voi face dupa aceea. Oricum am proiecte care vor fi vazute anul asta. Primul ar fi un film de actiune foarte salbatic, care se cheama „Shoot '˜Em Up”, semnat de Michael Davis, iar urmatorul e un film intitulat „Golden Age”, la care am lucrat cu regizorul Shekhar Kapur”, a declarat actorul.

De Anca Macoviciuc; Fotografii: http://www.celebritywonder.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton