Premiile Gopo la prima editie

 Revista VIVA
.

Premiile Gopo la prima editie

Premiile Gopo la prima editie

Industria cinematografica romaneasca si-a dat intalnire aseara la prima editie a „Galei Premiilor Gopo”. La 50 de ani dupa ce Ion Popescu Gopo a primit premiul pentru „Cel mai bun scurt metraj de animatie” in cadrul festivalului de la Cannes, romanii au organizat o gala dupa modelul european, dar care ar vrea sa imprumute ceva si din fastul Oscarurilor. Daca englezii au Premiile Bafta, spaniolii le acorda celor mai buni truditori in industria cinematografica Premiul Goya, iar francezii organizeaza cu mare stil Premiile Cesar, a venit si randul romanilor- in sfarsit!- sa-si premieze artistii.

Gala Premiilor Gopo la Palatul Bragadiru

Palatul Bragadiru a devenit locul de intalnire pentru „creme de la creme” in materie de arta cinematografica. Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR) a initiat acest proiect care se doreste unul de traditie. Trofeul- sub forma omuletului lui Gopo- va fi simbolul recunoasterii talentului celor reuniti sub semnul celei de-a 7-a arte.

Premiile Gopo se acorda intr-o perioada in care productiile romanesti au inceput sa fie promovate- si cu un real succes inca- in strainatate.

Corneliu Porumboiu si Marius Panduru

Castigatorul serii a fost- cum era de asteptat, de altfel- filmul ” A fost sau n-a fost” regizat de Corneliu Porumboiu. Pelicula si-a adjudecat premiile la categoria „Cel mai bun scenariu”- Corneliu Porumboiu, „Cel mai bun regizor” si „Cel mai bun film”. Magulit de toate aceste distinctii, regizorul a exclamat: „Wonderful!”, tinand sa multumeasca familiei care l-a sprijinit nu doar moral, ci si financiar. Astfel, mai in gluma mai in serios, Corneliu Porumboiu a marturisit ca familia a jucat in rolul de CNC (Consiliul National al Cinematografiei), cel care este responsabil de impartirea banilor pentru proiectele cinematografice.

Oana Pellea a urcat pe scena pentru a acorda premiul la categoria „Cel mai bun actor in rol principal”. Castigatorul a fost si de data aceasta filmul „A fost sau n-a fost”, intrucat premiul i-a revenit lui Ion Sapdaru pentru rolul Tiberiu Manescu.

Corneliu Porumboiu si trofeele Gopo

„Cea mai buna actrita in rol principal” a fost desemnata Dorotheea Petre pentru rolul Ryna din filmul „Ryna”, o coproductie Elvetia- Romania 2005, in regia Ruxandrei Zenide. Confirmarea pentru acest rol venise pentru Dorotheea inca din 2005 cand juriul Festivalului de Film Transilvania, desfasurat la Cluj, i-a acordat premiul pentru „Cea mai buna actrita in devenire”.

Teribil de emotionat, Victor Rebengiuc a avut onoarea de a inmana premiul la „categoria grea”- Trofeul Gopo pentru intreaga Opera. Iar castigatorul a fost Lucian Pintilie.

Premiile Gopo la celelalte categorii:
Cea mai buna scenografie – Daniel Raduta, „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”
Cele mai bune costume – Monica Raduta, „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”
Cea mai buna actrita in rol secundar – Catalina Murgea, pentru rolul doamna Benes din filmul „Legaturi bolnavicioase”
Cel mai bun actor in rol secundar – Adi Vasluianu, pentru rolul Aurel din filmul „Hartia va fi albastra”
Cel mai bun sunet – Dragos Stanomir, „Hartia va fi albastra”
Cel mai bun montaj – Cristina Ionescu, „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”
Cea mai buna muzica originala – Alexandru Balanescu, „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”
Cea mai buna imagine – Marius Panduru, „Ryna”

de Florentina Liutic.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton