Bannana Boom & Somon Royal
Bannana Boom & Somon Royal
Bannana Boom
Ingrediente
– banana
– nuci
– sirop de caramel
– foietaj
– inghetata de vanilie
Mod de preparare
Foietajul in forma de cosulet se unge cu unt topit, apoi se coace timp de zece minute.
Se adauga felii de banane si miez de nuca, trase in tigaie cu unt si sirop de caramel.
Se serveste cu o cupa de inghetata de vanilie.
Somon Royal
Ingrediente
– filé de somon
– foietaj
– rosii
– broccoli
– conopida
– rosii confiate
– capere
– sos de branza
Mod de preparare
Fileul de somon, preparat la grill este invelit in foietaj si rosii decojite.
Se serveste alaturi de o garnitura de broccoli si conopida, fiarta la aburi, peste care se adauga sos de branza.
Somonul este ornat cu capere si rosii confiate.
Daca gustul este asa cum te astepti sa fie, si totusi te surprinde placut, daca timpul zboara prea repede pentru ca iti place atmosfera, daca esti tratat intr-o maniera stilata si cu un zambet prietenos, inseamna ca esti la Arcade.
Restaurantul, structurat pe doua niveluri, este o vila impunatoare, restaurata cu mult gust. La parter se afla Salonul Clasic si o camera privata, ambele adresandu-se celor care vor sa ia masa intr-o atmosfera eleganta. Salonul Bistro, cu o atmosfera rustica, este ideal pentru clientii mai retrasi.
Faptul ca Arcade a fost deschis in zona Pietei Charles de Gaulle nu este deloc intamplator. Este locul in care lucreaza sau locuieste segmentul-tinta al restaurantului: persoane obisnuite cu calatoriile si implicit cu felurile de mancare rafinate ale bucatariilor internationale. Tocmai de aceea meniul contine preparate din toata lumea, mancaruri usoare cu accente frantuzesti, italienesti si asiatice, puse la punct de bucatarii straini care vin la Arcade o data la sase luni, pentru a aduce noutati. Meniul este scurt si se schimba mereu. „Perioada de viata” a fiecarui preparat difera, acesta fiind urmarit si analizat in permanenta, pentru a se evalua performantele sale.
Un adevarat element de rezistenta este Somonul Royal, care se afla de la inceput in meniu. O noutate, introdusa in aceasta toamna, este Bannana Boom, un desert delicios, care completeaza in mod onorabil lista de „dulciuri”, care mai de care mai imbietoare.
:: Dinu Pescariu :: „Despre Arcade, numai de bine! In timpul verii, am fost acolo cam o data pe saptamana si va pot spune ca servirea este O.K. Imi place foarte mult carpaccio si, de asemenea, obisnuiesc sa mananc un desert numit panacota.”
De Ioana Capanu; Fotografii: Cosmin Popescu, VIVA! Stilist: Delia Bratosin.