Scriitoare de succes, fosta mama ocupata: J.K. Rowling, E.L. James, Sophie Kinsella, Amanda Hodgkinson

 Paula Stan
.

E. L. James


   Se pare ca britanicii adora scriitorii cu doua initiale in nume, pentru a spori curiozitatea publicului asupra identitatii sexuale a autorului. E.L. James este numele de raft, ca sa zicem asa, al britanicei Erika Leonard, fost producator TV, mama a doi copii, sotia scriitorului Niall Leonard si autoarea trilogiei cu infiorator de mare succes 50 Shades of Grey. Trilogia aceasta i-a umilit pe Harry Potter, Robert Langdon si Lisbeth Salander, ajungand la vanzari record in fiecare tara in care a aparut pana acum, cu un total de peste 10 milioane de exemplare comercializate la nivel mondial. „Romanul porno pentru mamici, asa cum a fost numit de criticii rautaciosi, e o carte usurica, dar care atinge coarda sensibila a fanteziilor sexuale pe care foarte putini au curajul de-abia sa le sopteasca.

 

Erika a inceput sa scrie de amuzament, pe un forum al scriitorilor amatori. Pentru ca fiecare capitol aducea tot mai multi comentatori si aprecieri, a continuat si in final a adunat primul volum – Cele 50 de vicii ale domnului Grey, care a aparut in mai 2011 la o editura mica, australiana. Se pare ca relatia perversa dintre bogatul si seducatorul Christian Grey si aparent inocenta Anastasia Steele a cucerit milioane de cititoare, asa ca nu a trecut mult timp si au aparut urmatoarele volume – 50 Shades Darker si 50 Shades Freed, iar trilogia e acum in curs de ecranizare. Zvonurile spun ca E.L. James castiga cam un milion de dolari pe saptamana din vanzarile trilogiei sale in lume. In Romania, puteti citi primul si al doilea volum al trilogiei, sunt editate de Trei; ultima parte va aparea in preajma Targului de carte  Gaudeamus.

Citeste despre  Sophie Kinsella   in pagina urmatoare ->

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton