Scriitoare de succes, fosta mama ocupata: J.K. Rowling, E.L. James, Sophie Kinsella, Amanda Hodgkinson

 Paula Stan
.

 

Amanda Hodgkinson

Hodgkinson-AmandaCea mai noua mambra a clubului scriitoarelor carora maternitatea si viata de familie le-a dezvaluit creativitatea scriitoriceasca. Romanul sau de debut, Britannia Road 22, a devenit in foarte scurt timp bestseller si este aclamat in fiecare tara in care este tradus. Povestea primului ei succes este usor tragicomica. In urma cu vreo sapte ani, familia Amandei a decis ca viata in Anglia nu i se potriveste, asa ca mama, tata si cele doua fete s-au mutat in Franta. Au cumparat o ferma veche pe care au restaurat-o si acum traiesc fericiti, dar inceputurile au fost destul de austere: timp de cateva luni au dormit toti patru in singura camera functionala a casei, se spalau cu apa rationalizata, pentru ca reteaua de canalizare era in reparatii, camerele de la etaj erau pline de lilieci, ploua prin acoperis….

In tot acest haos, Amanda visa ca va scrie romanul vietii sale. Dar nu avea timp, trebuia sa ajute la renovare, sa castige bani – si recunoaste ca timp de un an a facut de toate: a fost profesoara de engleza, chelnerita, traducatoare, florareasa. Dar intr-o zi a inceput sa scrie, dupa ce a „vazut venind spre ea doi dintre protagonistii cartii, Silvana si Aurek. Dupa trei ani, romanul era gata si a inceput prospectarea editurilor, cu ajutorul unui agent. Ofertele au inceput sa curga, asa ca Amanda a acceptat sa fie organizata o licitatie pentru carte, iar de aici a inceput ascensiunea.

Amanda traieste tot la ferma sa idilica din Franta, dar nu-si mai petrece toate diminetile pe terasa, admirand muntii, caci are de mers intr-un turneu mondial pentru Britannia Road 22, iar Romania este una dintre destinatii.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton