Richard Branson - Cum sa nu te plictisesti

 Revista VIVA
.
Conduce 360 de firme si nu a dat niciodata faliment, a stabilit recorduri de viteza si anduranta, vrea sa oficieze calatorii in spatiu, este proprietarul mai multor insule si a inventat un nou combustibil pentru a salva planeta de poluare si incalzire globala. Numele lui: Richard Branson.

Probabil ca nu se plictiseste niciodata. Cand apare insa pericolul unei vieti de rutina, excentricul miliardar englez Richard Branson se relaxeaza intr-un mod original. In ianuarie 1991 a traversat Pacificul din Japonia in nordul Canadei parcurgand 10.800 km intr-un balon imens de 74.000 mc cu o viteza record de 245 mile pe ora. In martie 2004, Branson a batut recordul de traversare a Canalului Manecii in vehiculul amfibiu Gibbs Aquada, avand nevoie de doar 1 ora, 40 de minute si 6 secunde pentru a ajunge de la Dover la Calais. Din pacate, in decembrie 1998 a esuat in Oceanul Pacific impreuna cu prietenul sau, Steve Fossett, in incercarea de a realiza ocolul Pamantului in balon.

Richard Branson

O alta indeletnicire a lui Branson este cea de actor. Desi nu are studii de specialitate, Branson a fost oaspete de onoare in seriale populare ca „Friends si „Baywatch sau a aparut in roluri episodice in „Ocolul Pamantului in 80 de zile (joaca rolul unui operator al balonului cu aer cald), in „Superman se intoarce (este inginer de naveta spatiala si apare alaturi de fiul sau) si in ultimul „James Bond Casino Royale (in rolul unui pasager care trece prin controlul de securitate de la aeroportul din Miami).

Branson adora sa fie in centrul atentiei. De multe ori prefera sa-si faca publicitate singur, atat lui insusi, cat si firmelor lui.

Branson este el insusi un brand. Este o agentie de publicitate ambulanta pentru ca ii place foarte mult ca lumea sa afle ce excentricitati mai pune la cale. O alta pasiune a lui este aceea de a cumpara insule. In anii 70 a cumparat in nord-estul Insulelor Virgine, in Marea Caraibelor, insula tropicala stancoasa nelocuita, de 30 de hectare, numita Necker, pe care a construit o casa de vacanta pentru el si familia lui. Dar, dupa ce a terminat constructia, a realizat ca nu va petrece in ea mai mult de 2-3 saptamani pe an si a decis sa o inchirieze. Astfel, aceasta idee nastrusnica a lui Branson a devenit una din cele mai atractive destinatii de vacanta pentru vedete de cinema, cantareti, oameni de afaceri, printi sau regi. Aici si-a oficiat casatoria Larry Page, fondatorul Google. Pretul este pe masura. Toata insula impreuna cu vila de vacanta cu 10 camere se poate inchiria cu 42.500 USD pe noapte, dar nu mai putin de 5 nopti. In mai 2003 a devenit coproprietarul insulei tropicale australiene Makepeace, pe care o utilizeaza pentru angajatii firmelor sale din lumea
intreaga, iar la inceputul anului acesta, a platit 10 milioane de euro pentru Insula Moskito, situata la doar 2,5 km de Insula Necker.

Ca sa-si permita toate aceste placeri, Branson are o baza de afaceri serioasa. Nu are banii lui Bill Gates, Carlos Slim sau Warren Buffet, dar clasamentul revistei Forbes pe anul 2008 il gaseste pe locul 236 in topul celor mai bogati oameni de pe planeta, cu o avere estimata la 7,9 miliarde USD. Sursa veniturilor sale sunt cele 360 de companii ale imperiului Virgin, care au domenii de activitate foarte diferite: transporturi aeriene si feroviare, telecomunicatii, turism, servicii financiare, publicitate, productie muzicala.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton