Tom Hanks si Audrey Tautou - Codul lui Da Vinci

 Revista VIVA
.

Tom Hanks si Audrey Tautou – Codul lui Da Vinci

Tom Hanks si Audrey Tautou – Codul lui Da Vinci

Filmarile au avut loc la muzeul Luvru, Paris, dar si in numeroase alte locatii din Europa, inclusiv in cadrul studiourilor Pinewood si Shepperton, unde s-au reconstituit saloane intregi din celebrul muzeu francez.

Jean Reno in rolul inspectorului Bezu Fache

Revenind la autor, acesta s-a izolat de lume dupa ce a fost acuzat de plagiat. Acuzatii nedovedite nici pana in ziua de azi. Dintre titlurile traduse in romana, daca sunteti niste cititori pusi la punct cu ultimele aparitii editoriale, probabil ati citit deja Conspiratia', Fortareata digitala' sau Ingeri si demoni'. Fiul unui profesor universitar de matematica si al unei cantarete de muzica religioasa, Dan Brown are o predilectie pentru probleme legate de catolicism si teoria conspiratiei. Pornind de la istoria Cavalerilor Templieri, Dan Brown ne poarta prin intermediul multor dialoguri din sanul Bisericii Catolice pana pe culoarele Luvrului in incercarea de a descifra Codul lui Da Vinci.

Jean Reno a aflat cu uimire si incantare chiar din gura scriitorului Dan Brown ca acesta s-a gandit la el atunci cind a creat personajul Bezu Fache. Sir Ian McKellen s-a dovedit alegerea britanica perfecta pentru rolul unui sfinx al istoriei'.

Sir Ian McKellen in rolul lui Sir Leigh Teabing

Cine este Dan Brown, omul considerat recordmanul absolut la vandut literatura in anul 2005? Acum se prezinta ca un domn linistit, blondut, cu un zambet de actor american. In tinerete insa, a fost mai agitat, adica rocker. A compus piese, a si cantat. N-a renuntat la colegiu, de abia dupa ce l-a absolvit a plecat la Hollywood, dar nu pentru a juca in filme ci pentru a-si face o afacere. Dar nu s-a putut abtine si a inregistrat un prim album de muzica rock. Echipa n-a fost aleasa la intamplare, a lucrat cu profesionisti care deja obtinusera succesul alaturi de Michael Jackson sau Paul McCartney. Rock-ul nu i-a adus insa nici pe departe succesul pe care i l-au adus cartile de mai tarziu. Asa ca, o data adolescenta depasita, Dan Brown a devenit profesor de limba engleza si de spaniola. Dar nu la vreo scoala din Bronx ci pentru copiii unor oameni precum afaceristul Rupert Murdoch sau presedintele companiei Walt Disney, Michael Eisner. Despre perioada de inceput a vietii autorului puteti citi, deocamdata doar in limba engleza, Omul din spatele Codului lui Da Vinci – The Man Behind the Da Vinci Code' de Lisa Rogak, cunoscuta pentru numeroase biografii, printre care se numara si cea a revolutionarului doctor Robert Atkins cu faimoasele sale diete sau a lui Colin Powell.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton