Cheese cake citron
Cheese cake citron
Ingrediente:
– aluat
– unt
– oua
– faina
– crema de branza (branza Buko, crema de lamaie, zahar pudra, coaja de lamaie)
Mod de preparare:
Untul cu zaharul se alifiaza la robot, se adauga ouale si esenta, iar dupa ce se incorporeaza, se adauga faina. Se amesteca cu unt si se ruleaza intr-o forma inalta.
Se adauga crema de branza. Se amesteca totul intr-un vas.
Compozitia rezultata se toarna in forma pregatita.
Se lasa la rece si se taie a doua zi .
Daca intr-o dimineata va treziti cu gandul la Paris, acum puteti sa va satisfaceti poftele si in Micul Paris. Chiar in centrul orasului, pe strada cu numele unui presedinte american extrem de popular (bancnota de 100 de dolari), Franklin adica, gasiti produsele potrivite sub titulatura French Bakery. Realizate intr-un laborator propriu, bunatatile poarta cu mandrie eticheta Patisserie fine pure beurre' si se impart aici in trei categorii, familiare cunoscatorilor: confisserie' – tarte sau croissant-uri care se topesc in gura, patisserie' – deserturi de tot felul si boulangerie' – orice tip de paine si produse de panificatie. Fie ca va delectati cu un croissant sau cu excelenta prajitura cu branza cheesecake', nu veti regreta alegerea facuta. Aceleasi sortimente le puteti gasi si la magazinul conceptual (concept store'), Market 8 din Stavropoleos 8. Aici beneficiati si de piese unice de mobilier; de ultimele tendinte in design interior, de colectiile creatoarei, dar si mici piese de mobilier semnate Venera Arapu. Mai gasiti albume de fotografie, design, arhitectura sau gastronomie, creatii plastice ale tinerilor artisti (Galeria Posibila), cd-uri cu muzica ambientala si multe alte surprize placute.
:: Crina Matei :: Am sa incerc produsele de patiserie de la French Bakery, n-am apucat inca. In general, sunt adepta lucrurilor rafinate si a oricarui fel de gustari fine. Nu evit contactul cu alimentele periculoase pentru silueta, n-am probleme cu kilogramele in plus.'
:: Stephan Pelger :: Sunt un adevarat fan al patiseriei franceze. Ador diminetile de la Paris cand, alaturi de clasicul croissant si de un platou de branzeturi clasice, imi beau ceaiul. Acum pot face acest lucru si la Bucuresti, la French Bakery.'
:: Cristina Cioran :: Tin regim, asa ca orice produs de patiserie este evitat din start. Am auzit insa numai lucruri bune despre French Bakery. Market 8 mi-a placut enorm. Este unul dintre cele mai frumoase locuri din Bucuresti.'
De Andrei Dimulescu; Fotografii: Cosmin Popescu, arhiva VIVA! Stilist: Delia Bratosin.