Loredana

 Revista VIVA
.
Si-a dorit sa fie vedeta de la varsta de trei ani. Asa ca a „bifat mai multe domenii: film, muzica, televiziune.

Loredana, Elena Cel de-al doilea album, purtand semnatura lui Adrian Enescu si Lucian Avramescu, „Un buchet de trandafiri, a avut, de asemenea, un succes de proportii. Popularitatea Loredanei crescuse si era deja invitata la spectacole.In timpul verii, Loredana sustinea si trei concerte pe zi. In acea perioada, solista a avut ocazia sa cante si in tari vecine, precum Bulgaria sau Polonia, iar in 1987 a sustinut concerte in Israel. In acelasi an, a participat la Festivalul de la Dresda, unde a cantat atat piese din repertoriul sau, cat si melodii folclorice sau lautaresti. Adrian Enescu i-a reorchestrat atunci melodia folclorica „Cip-Cirip, cu care Loredana a avut un mare succes in Germania. |n 1989, aceasta a participat la Festivalul de Tineret din Coreea de Nord, iar intre 1986 si 1990, a inregistrat o suta de melodii de succes. (De altfel, Loredana se mandreste pana in momentul de fata cu doua sute de hituri).

In 1992, Lori a castigat Festivalul de la Bucuresti cu o piesa compusa de jazzman-ul Marin Petrache Pechea, „If You leave. In aceasta perioada, ea si-a incercat norocul in Italia, unde a cantat in diverse concerte si a participat la cateva show-uri de televizune transmise de posturi precum Rai Uno, Rai Due sau Canale 5. In 1992, artista a participat din nou la festivalul „Mamaia, unde a luat locul I la sectiunea slagare cu o piesa semnata de Marius Teicu, „Ce va fi cu iubirea mea.

In 1993, ea a filmat un videoclip, considerat controversat, la melodia „Uitare si l-a intalnit pe compozitorul Vladimir Cosma, la Paris, cu care a colaborat la o melodie. Tot pe atunci, solista i-a mai cunoscut pe Razvan Mirica si Marian Ionescu de la „Directia 5, alaturi de care a inceput sa lucreze la un nou material discografic. Asa a aparut in anul 1994 „Atitudine, album la care Loredana s-a implicat si in munca de studio, compunand o parte dintre versurile melodiilor. Albumul a fost promovat timp de doua luni in SUA si Canada, printr-un turneu epuizant, in care Loredana si „Directia 5 au strabatut aproape toate orasele din statele americane. In toamna aceluiasi an, Loredana si „Directia 5 au sustinut un concert de promovare a albumului „Atitudini si la festivalul „Cerbul de Aur de la Brasov si a filmat si videoclipul melodiei „O fata singura in noapte, melodie care a castigat premiul II la festivalul „Mamaia din 1995.

In acest an, tot alaturi de Directia 5, Loredana a sustinut concerte live in toata tara (unul dintre cele mai reusite concerte a avut loc la teatrul „Ion Creanga din Bucuresti) si a inceput sa lucreze la albumul „Nascuta toamna, pentru care a filmat ulterior videoclipul melodiei „Secretul, produs de TVR. Un alt videoclip pentru melodia „Alb Negru a fost produs de catre Antena 1. In 1996, solista a fost una dintre prezentatoarele transmisiunii live realizate de TVR 1 de la festivalul „Cerbul de Aur de la Brasov, dar succesul adevarat a venit odata cu inceputul colaborarii cu postul de televiziune Pro TV. Tot atunci, Loredana l-a cunoscut pe viitorul sau sot , Andrei Boncea, despre care spune ca a fost cea mai importanta intalnire din viata sa. Loredana si „Directia 5 au lansat albumul de succes „Tomilio, pentru care au primit un disc de aur de la Electrecord. Primul videoclip transmis de catre Pro TV a fost cel al melodiei „Genul meu, apoi cel al piesei „Nu-mi pasa. In 1997, Loredana a sutinut un concert unplugged la Teatrul National din Bucuresti, dupa care a inregistrat videoclipul melodiei „La femina.

In 1998, Lori a devenit mama si in acelasi an s-a casatorit cu Andrei Boncea. Dupa nasterea fiicei sale, Elena, a lansat si primul maxi single produs de Mediapro: „Lumea e a mea, in colaborare cu B.U.G Mafia. A fost un succes de proportii si unul dintre momentele de referinta ale hip-hop-ului romanesc. Acesta a fost urmat de „Aromaroma, in 1999. In anul 2000, Loredana a cantat alaturi de Suie Paparude, inregistrand doua melodii pe LP-ul „Urban. In acelasi an, ea a reluat colaborarea cu Adrian Enescu pentru albumul „Diva Inamorata care a fost lansat de Ziua Indragostitilor, in anul 2001. Prima melodie promovata a fost „Diva Inamorata care a avut parte de un videoclip extravagant, cu personaje imbracate in costume de epoca, videoclip regizat de Ducu Darie.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton