Johnny Depp

 Revista VIVA
.

In 1985, Depp a divortat de Allison. Avea deja un film la activ: „A Nightmare On Elm Street. Mai tarziu, a primit un rol in serialul de televiziune „21 Jump Street, rol care ii aducea 45.000 de dolari pe episod si care l-a transformat in idolul adolescentilor in anii ‘80. Acest „statut nu il flata insa pe tanarul actor, ba dimpotriva, si-a promis ca dupa expirarea contractului va accepta numai roluri care i se potrivesc. Astfel, a devenit in 1990 Edward Maini-de-Foarfeca, in filmul cu acelasi nume, semnat de regizorul Tim Burton. A jucat alaturi de Wynona Ryder, cea care avea sa-i devina logodnica. In timpul logodnei – care a durat trei ani, Johnny si-a tatuat pe brat „Winona Forever, tatuaj care a devenit dupa despartirea celor doi doar „Wino Forever printr-o interventie chirurgicala. Depp are in total 14 tatuaje: numele fiice sale, Lily-Rose, tatuat pe piept, in dreptul inimii, numele mamei sale – „Betty Sue, o vrabie care zboara deasupra apei si numele fiului sau, Jack, tatuat pe bratul drept.

Depp este recunoscut ca fiind unul dintre Don Juanii de la Hollywood. A fost logodit de-a lungul timpului cu actritele Sherilyn Fenn, Jennifer Grey si modelul Kate Moss si a fost inclus in numeroase to­puri. |n 1995, a fost votat cel mai sexy actor al tuturor timpurilor de catre editia brita­nica a revistei „Empire, din Marea Britanie, iar in 2003, revista „People l-a ales drept cel mai sexy barbat in viata. Aceste „gratificari se datoreaza in mare parte unui rol care i s-a potrivit manusa: Don Juan DeMarco. In acest film, Depp a jucat alaturi de Marlon Brando, unul dintre actorii pe care ii admira cel mai mult. Se pare ca tendinta lui Johnny de a interpreta personaje bizare s-ar datora faptului ca il copiaza pe regretatul Brando, care ar fi acceptat in ultimii ani ai carierei sale numai roluri excentrice.
Depp recunoaste ca a ales in mod vadit sa joace in filme pe care le considera interesante si mai putin in cele despre care era convins ca vor avea succes. Personajele lui Depp sunt in mare parte niste singuratici, de exemplu Ichabod Crane din „Legenda calaretului fara cap, film in care a jucat alaturi de Christina Ricci, in 1999, sau Willy Wonka, personajul pe care l-a interpretat in „Charlie si fabrica de ciocolata, din anul 2005. Culmea, Depp este alergic la ciocolata, iar un alt amanunt interesant este ca a „adoptat calul andalu­zi­an pe care l-a calarit in „Legenda calaretului fara cap, care, dupa incheierea filmarilor, trebuia sa ajunga la o fabrica de lipici.

Cel mai cunoscut rol al sau de pana acum este insa Capitanul Jack Sparrow din seria „Piratii din Caraibe. Pentru „Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre si „Piratii din Caribe: Cufarul Omului Mort Depp a castigat 30 de milioane de dolari, iar in anul 2003 a devenit singurul actor care a jucat intr-un film realizat de casa de productie Disney, care a fost nominalizat la Oscar pentru un rol principal. Depp spune ca Jack Sparrow este unul dintre personajele sale preferate, dupa Edward Maini-de-Foarfeca. El si-a dorit sa construiasca acest personaj plecand de la Keith Richards, chitaristul de la Rolling Stone, trupa sa preferata. Criticii spun ca personajul Capitanul Sparrow seamana foarte mult cu Johnny Depp, care, la randul sau, este un rebel. „Sunt timid si paranoic, urasc celebritatea si am facut orice, omeneste posibil, ca sa o evit, a declarat Depp. De-a lungul carierei sale, Depp, care se declara mare fan al lui Jack Spintecatorul, a avut de mai multe ori probleme cu legea. Prima oara a fost arestat in Vancouver, dupa o altercatie in holul hotelului in care locuia. Apoi, a fost acuzat ca permite vanzarea de droguri in clubul sau, „The Viper Room (situat intr-o cladire care a apartinut gangsterului Bugsy Siegel), aceasta dupa ce actorul River Phoenix a fost gasit mort, din cauza unei supradoze, in fata clubului. In 1994, Depp a fost arestat si interogat de politia newyorkeza cu privire la devastarea unui apartament dintr-un hotel, iar in 1999 a fost din nou arestat pentru ca s-a batut cu un paparazzo in fata unui restaurant londonez, in care lua cina cu prietena sa, actrita Vanessa Paradis. De altfel, actorul nu suporta ca paparazzi sau fanii sa ii fotografieze familia.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton