TVR, reacție oficială după ce EBU a anulat votul juriului României la Eurovision 2022: "Luăm în considerare retragerea de la edițiile viitoare"

 Dumitrache Laura
.

TVR a avut o reacție oficială după ce EBU a descalificat juriul României la Eurovision 2022. Reprezentanții TVR au transmis printr-un comunicat de presă că iau în considerare retragerea țării noastre de la edițiile viitoare ale concursului muzical. De asemenea, TVR dezaprobă modul cum European Broadcasting Union a gestionat situația.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

TVR a reacționat după ce EBU a anunțat că punctajele juriului României la Euroviison 2022 au fost anulate și modificate. Reprezentanții EBU au anunțat că juriul din România au oferit 12 puncte Ucrainei, deși punctajul maxim a fost oferit Moldovei. Astfel, Televiziunea Română acuză organizatorii concursului muzical de minciună.

Romania EurovisionRomania Eurovision

WRS a reprezentat România în finala Eurovision 2022, de la Torino. Andrei Urs a interpretat melodian Llamame și a făcut senzație pe scenă. Deși multă lume se aștepta ca ROmânia să primescă un punctaj mai mare, țara noastră s-a calificat pe locul 18.

Citește și: De ce voturile juriului din România și ale altor 5 țări au fost anulate, la Eurovision 2022. EBU:”Un juriu a votat pentru aceleaşi cinci ţări în Top 6″

Citește și: Ce decizie a luat Jorge în legătură cu soția lui, Ramona Prodea:„Noi ne gândim la…'

Citește și: Laurențiu Cazan propune schimbarea regulamentului de la Eurovision, după marele scandal:„Poți cânta bine la repetiții, iar în concurs să n-ai o mare calitate'

Citește și: Liviu Vârciu, dezvăluiri despre nuntă și relația cu Anda Călin:”O să ne căsătorim când…”

TVR, reacție oficială după ce EBU a anulat votul juriului României la Eurovision 2022

Reprezentanții TVE au transmis, printr-un comunicat, reacția oficială după ce juriul României a fost descalificat în finala Eurovision 2022. TVR a menționat că EBU a avut un comportament inacceptabil. De asemenea, Televiziunea Română consideră că țara noastră și celelalte 5 țări au fost penalizate fără un motiv întemeiat, în timp ce alte țări nu au primit sancțiuni.

TVR dezaprobă modul în care EBU (European Broadcasting Union) a gestionat situația generată de voturile exprimate de juriile naționale cu ocazia semifinalelor și a finalei concursului Eurovision 2022.Considerăm inacceptabil comportamentul EBU, care a aplicat un dublu standard în cazul unor grupuri de țări ale căror voturi s-au împărțit într-un mod care ridică suspiciuni.Mai grav, au beneficiat de puncte suplimentare, dirijate de EBU în numele țărilor penalizate.', se arată în comunicatul transmis de TVR.

TVR ia în calcul retragerea de la Eurovision

TVR a mai precizat că nu au existat probleme tehnice sâmbătă seara. Eda Marcus trebuia să intre în direct pentru a anunța punctajul, moment în care organizatorii EBU au anunțat probleme tehnice. Jurații români au acordat Moldovei 12 puncte, dar EBU a decis să acorde punctajul maxim Ucrainei. În urma acestui scandal, TVR i-a în calcul retragerea României de la edițiile viitoare Eurovision.

În urma situației create și a prejudiciilor de imagine aduse televiziunii publice, reprezentanții TVR iau în considerare retragerea României de la edițiile viitoare ale Eurovision și acționarea în instanță a organizatorilor evenimentului.', a mai anunțat TVR.

TVR: ” Organizatorii Eurovision au ales să mintă „

Televiziunea Română a mai transmis că va colabora cu celelalte țări sancționate pentru a descoperi dacă aceste nereguli au fost rezultatul unor tentative de fraudă. European Broadcasting Union are opțiunea de a trimite observatori care pot supraveghea procesul de vot atunci când există suspiciuni. Potrivit comunicatului, observatorii au decis că votul a fost regulamentar. Reprezentanții TVR acuză EBU de lipsă de respect și de minciună.

În cazul acestor țări, organizatorii nu au sesizat ‘tipare de vot neregulate. Mai mult, lor le-au dat și cele mai multe puncte atribuite, prin ‘algoritm, de la țările sancționate pentru că s-au votat între ele. Dintre cele șase țări acuzate că au avut o înțelegere oneroasă pentru a intra în finală, doar trei au reușit. Dintre cele trei țări care au primit puncte prin ‘algoritmde la țări sancționate, toate au reușit să intre în finală.Atitudinea de neînțeles a EBU față de TVR, un membru de tradiție al acestei organizații, care merită tratat cu respect, este subliniată și de faptul că organizatorii Eurovision au ales să mintă în timpul transmiterii rezultatelor finale ale concursului. ', se mai arată în comunicatul Televiziunii Române.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton