Trupa ABBA se desparte definitiv. Concertul de rămas-bun va avea loc în 2022

 Oana Pantazi
.

Vestea că trupa ABBA se desparte definitiv i-a întristat pe fanii celor patru artiști suedezi, care au așteptat mult revenirea. Aceasta s-a petrecut doar pentru scurt timp, artiștii scoțând un ultim album cu ocazia a 50 de ani de la înființarea ABBA.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Trupa ABBA, formată din muzicienii Benny Andreson, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad și Agnetha Fältskog, se desparte definitiv, la 50 de ani de la apariție și 40 de ani de când nu mai cântă împreună. Piesele lor, cântate de multe generații și reinterpretate de zeci de artiști mari, vor rămâne însă nemuritoare. Cei patru artiști le vor lăsa însă fanilor, un ultim album – Voyage -, două dintre piesele lansate de ei fiind deja în top 10.

hepta_5977740hepta_5977740

Trupa ABBA se desparte definitiv

Hiturile lor au marcat anii 1970, celebra trupă suedeză dominând topurile internaționale. Succesul de care s-au bucurat piesele lor a făcut ca ABBA să vândă 400 de milioane de albume şi single-uri. S-a făcut chiar și un film după viața lor, iar piesa Waterloo' a fost cel mai bun cântec din istoria Eurovison. Și pentru că în anii 1970-1980 muzica lor a dominat scena muzicală internațională, cei patru artiști nu au fost uitați nici lpatru decenii mai târziu, în pofida faptului că s-au despărțit. În 2008, celebrilor suedezi le-a fost adus un omagiu extraordinar prin intermediul unui musical cu o distribuție de excepție, în care Meryl Streep, amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Christine Baransky și mulți alții le-au cântat piesele în filmul Mamma mia. Cu această ocazie, generațiile actuale au făcut cunoștință cu celebrele Mamma Mia', The Winner Takes It All', „Money, Money, Money', Waterloo' și Dancing Queen'.

Citește și: George Burcea recunoaște că a consumat droguri:„Am avut o scăpare’

Citește și: A murit Pavel Coruț, unul dintre cei mai vânduți scriitori din România

Citește și: Oana Zăvoranu a criticat-o pe Andreea Marin în direct: „În momentul ăla mai poți să fii divă?’

Citește și: Serghei Mizil, furios pe Oana Mizil, după moartea surorii sale Donca: „Și-a permis să intre cu bocancii în viața mea’

Citește și: Ruxi și Mădălina Pamfile, scandal uriaș în platoul Bravo, ai stil!:„Nu sunt proastă!

Deși bucuria produsă de prima piesă scoasă după 40 de ani de pauză i-a propulsat din nou în topuri, trupa ABBA a anunțat că se desparte definitiv, după apariția ultimului album, Voyage. Cei patru suedezi au decis să le facă fanilor un cadou de rămas-bun, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înființarea trupei și a 40 de ani de la despărțire, albumul urmând să conțină cinci piese noi. Dintre acestea, două single-uri – „I Still Have Faith in You' şi 'Don’t Shut Me Down' – au rupt deja topurile.

Concertul de rămas-bun va avea loc în 2022, la Londra, unde ABBA va susține un concert digital, în cadrul căruia membrii trupei vor apărea pe scenă sub forma unor holograme.

„Asta a fost tot”

ABBA a cunoscut culmea succesului în această formulă de-a dreptul miraculoasă, care, odată răsturnată, a dus către declinul ei. Într-un fel, ceea ce a dus-o către succes a și dezbinat-o. În perioada lor de glorie, cei patru membri au reprezentat modele chiar și prin viața lor exemplară de cuplu. Agnetha și Björn se simțeau confortabil în familie. Dincolo de faimă și succes se ascundea un cuplu liniștit, care prefera vieții mondene căldură căminului. În schimb, Frida și Benny voiau să se bucure de tot ceea ce li se întâmpla, înțelegând prin aceasta o viață excentrică. Dincolo de stilurile diferite, viața celor patru membri se împărțea între familie, studio, turnee și ședințe foto. Numai că, într-o zi, magia a început să se estompeze. Problemele de cuplu și-au făcut apariția în interiorul formației. Mai întâi, Agnetha și Björn au anunțat, în 1979, că se despart, apoi, trei ani mai târziu, în 1981, s-a destrămat și cuplul Frida – Benny. Acesta a fost și finalul trupei ABBA.

Benny Andersson a declarat, recent, pentru The Guardian că asta a fost tot… şi că drumurile lor de acum se vor despărţi. Doar că cea de-a doua despărţire este foarte diferită de cea din 1982, deoarece este de comun acord.

'Eu nu am spus niciodată atunci că ABBA nu se va mai reuni. Însă vă spun acum: Asta a fost tot', a declarat Andersson.

La rîndul său, Björn Ulvaeus a mărturisit că reunirea cu foștii colegi a fost un moment copleșitor și emoționant.

„Benny și cu mine am scris niște cântece noi și în această toamnă vom avea muzică nouă de la ABBA. Dar nu am voie să spun nimic mai mult despre asta, îmi pare rău. V-aș fi spus totul, dar nu pot. Tot ce pot să vă spun este că a fost fantastic în studio, pentru că a fost ca și cum ar fi fost ieri. A fost așa ciudat să intrăm în acel studio și să ne uităm toți patru unul la celălalt întrebându-ne „Ce-i asta?'. Totul a năvălit înapoi', a declarat Björn Ulvaeus.

Foto: Hepta, Profimedia, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton