Cum cureți corect pensulele de machiaj

 Lupescu Anca
.

Dacă folosești în fiecare pensulele de machiaj, ar trebui să știi cum le cureți corect. Potrivit dermatologilor și artiștilor în machiaj, ar trebui să cureți pensulele de machiaj destul de des pentru a preveni acumularea de bacterii, care poate duce la apariția erupțiilor cutanate.

Cât de des ar trebui să cureți pensulele de machiaj?

Majoritatea dermatologilor îți vor spune să îți speli pensulele de machiaj, în special pensulele pentru fond de ten și corector, o dată pe săptămână – minimum – pentru a preveni acumularea de bacterii. Pentru că aceste pensule sunt folosite pe fața ta, cu cât sunt mai curate, cu atât mai bine, spune legendarul make-up artist Bobbi Brown. 

Cum alegi creionul de ochi?. Ce trebuie să știi despre dermatograf și tuș

Totuși, pensulele care sunt folosite în jurul ochilor trebuie curățate cel puțin de două ori pe lună.

Curățările frecvente nu ajută doar la păstrarea pielii mai curate, ci poate prelungi durata de viață a acestora și permite o mai bună aplicare a produsului. 

Firele de păr ale pensulelor și bureții sunt poroși, așa că rețin uleiuri, resturi și bacterii. Dacă pensulele tale sunt murdare, aplicarea va fi pătată și blenduirea produselor va fi dificilă.

Cu ce să îți cureți corect pensulele de machiaj?

Cea mai bună și mai temeinică metodă de curățare a instrumentelor tale necesită apă și fie un săpun delicat (săpunurile obișnuite pot usca periile, mai ales dacă sunt făcute din păr natural), fie un detergent pentru pensule.

Există zeci de produse de curățare fabricate special pentru curățarea pensulelor, dar dacă preferi să nu cumperi un produs de curățare special pentru pensule, gelul tău de curățare facială este potrivită.

Cum cureți corect pensulele de machiaj?

Pensule și bureți de machiaj curați, ca și noi, sunt la doar câțiva pași distanță:

Umezește pensulele cu apă călduță. Pune o picătură de gel de curățare ales în palma mâinii curate. Masează ușor vârfurile periilor în palmă.

Cum să te îmbraci la birou. Ce trebuie să știi

Clătește bine pensulele. Stoarce excesul de umiditate cu un prosop curat.

Refacă perii pensulelor în forma lor inițială.

Lăsă perii să se usuce cu pensulele agățate de marginea unui blat, ceea ce le permite să se usuce în forma corectă. Nu lăsa niciodată pensulele să se usuce pe un prosop, pentru că pot dezvolta mucegai.

La mijlocul spălării, asigură-te că ții baza capului pensulei (unde se conectează la mâner) departe de apă și săpun. Sârmele sunt lipite de bază, iar apa și detergentul pot face ca lipiciul să se dezintegreze, iar periile să se desprindă și să cadă. De asemenea, evită să usuci pensulele pe verticală, cu perii în sus – acest lucru poate cauza scurgerea apei în virola (piesa care unește periile de mâner), ceea ce, de asemenea, va slăbi lipiciul și va duce la distrugerea instrumentelor.

Deși metoda de mai sus este pe deplin suficientă, unii profesioniști preferă să folosească accesorii pentru a asigura o curățare cât mai temeinică.

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

Există mănuși sau produse de silicon cu peri mici pentru a învârti perii pensulelor de machiaj pe această suprafață, iar produsul să iasă ușor, sub un jet de apă călduță.

Bureții de machiaj obișnuiți, cei ieftini, nu sunt meniți să fie refolosiți – așa că îi poți arunca după o singură utilizare. 

Pe de altă parte, bureții rezistenți la microbi, precum beautyblender-ele, sunt meniți să fie reutilizați și pot fi folosiți în siguranță timp de trei până la patru luni. 

Ca și în cazul pensulelor de machiaj, asigură-te că îi cureși cel puțin o dată pe săptămână, deoarece bureții se pot umple cu celule de piele, iar bacteriile se pot dezvolta în exces.

Când arunci o pensulă de machiaj?

Deși curățarea frecventă poate ajuta la prelungirea duratei de viață a pensulelor tale, există semne pe care nu ar trebui să le ignori atunci când vine vorba de a stabili că acestea nu mai sunt capabile să facă cea mai bună treabă posibilă.

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

Este timpul să arunci pensula de machiaj atunci când periile încep să se sfărâme, să se desprindă sau să își piardă forma. Instrumentele potrivite sunt la fel de importante în obținerea aspectului dorit ca și machiajul propriu-zis. Dacă pensulele tale devin fără formă, scapă fire de păr sau se dezlipesc ori s-au asprit foarte tare, atunci pur și simplu nu vei obține un machiaj curat și un look îngrijit. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton