Traian Băsescu și soția lui, poveste de dragoste ca-n filme! Candidatul la Primăria Capitalei s-a îndrăgostit la prima vedere

 Oana Pantazi
.

Traian Băsescu a fost președintele României timp de 10 ani, iar acum se pregătește să candideze la Primărie. Chiar dacă viața lui pare să nu mai aibă niciun secret pentru nimeni, puțini știu că acesta are și o latură romantică extrem de accentuată…

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

La 68 de ani, după ce a fost primarul Capitalei și, mai apoi președintele României un deceniu, Traian Băsescu este pregătit pentru un nou mandat, de data aceasta în calitate de edil al Bucureștiului. Evident, ca în fiecare moment al vieții sale, fostul președinte este susținut, din umbră, de Maria, soția lui, cea care îi este alături de 45 de ani, un adevărat record în lumea politică și mondenă.

Dacă parcursul politic la lui Traian Băsescu a stârnit mereu controverse, nu același lucru se poate spune însă despre viața sa personală, fostul președinte fiind alături de aceeași femeie timp de aproape o jumătate de secol. Mai mult, puțini sunt cei care îi cunosc latura sensibilă și romantică, dar și mai puțini știu cum a început povestea de dragoste dintre Traian Băsescu și soția lui.

A fost dragoste la prima vedere!

Traian Băsescu și Maria s-au văzut pentru prima oară în Constanța. Pe atunci, el era tânăr ofițer de Marină și ea, recepționeră la un hotel din oraș. Așa s-au și cunoscut, iar prima întâlnire a fost de natură să le schimbe destinele. În clipa în care a intrat în hotel, Traian Băsescu a fost fermecat de frumusețea și delicatețea tinerei recepționere, iar duritatea marinarului de cursă lungă s-a topit pe loc în fața chipului blând și, în egală măsură expresiv, al tinerei din fața lui. A fost dragoste la prima vedere!

Chiar dacă în momentul acela nu știa că în fața lui se afla chiar sufletul său pereche, femeia care avea să îl însoțească în cea mai lungă cursă a vieții, Traian Băsescu a dat curs intuiției, conform publicației Tango.

Tânăra recepționeră a fost la rândul ei fermecată de manierele, dar și de naturalețea și dezinvoltura tânărului ofițer. Și cum ar fi putut să-i reziste unui bărbat în egală măsură puternic și curtenitor? De aici și până la o relație de cuplu a fost un singur pas, care s-a produs după câteva ieșiri romantice în oraș, tânăra Maria realizând în scurt timp că, în spatele măștii de bărbat dur, de lup de mare, se afla un tip sensibil, romantic, cald, amuzant și protector.

Un bărbat care avea să descopere la partenera lui finețe, inteligență și seriozitate, care dulbate de frumusețea ei specială, au transformat-o pe tânără în aleasa inimii sale. Care este secretul relației lor atât de longevive. Cei doi parteneri de viață au fost, în egală măsură, prieteni și iubiți.

Citește și: Ce salariu avea Mihaela Rădulescu, pe vremea când prezenta emisiunea „Duminica în familie'. Suma era exorbitantă

4Maria-Basescu-si-fiicele-ei-Ioana-si-Elena4Maria-Basescu-si-fiicele-ei-Ioana-si-Elena

Femeia din spatele bărbatului puternic

În momentul în care a simțit că Maria este aleasa inimii sale, Traian Băsescu nu a ezitat să o ceară în căsătorie, așadar, pe 6 decembrie 1975 cei doi au devenit soț și soție, în cadru restrâns, alături de părinții lor și câțiva prieteni.

Maria și-a asumat de la început rolul de soție de marinar, rol deloc ușor, în condițiile în care soțul ei, plecat mai mult în voiaje, era mai mult musafir în casă. Iar atunci tânăra delicată și firavă și-a arătat cu adevărat tăria de caracter, dovedind că este o femeie puternică.

Asta cu atât mai mult cu cât au venit pe lume și cele două fiice ale cuplului, Ioana și Elena, de care soția lui Traian Băsescu s-a ocupat exclusiv, renunțând la serviciu.

„De dimineața până tårziu în noapte, timp de zeci de ani, m-am ingrijit să le fie bine soțului și copiilor mei. Nu am lucruri spectaculoase de spus în fata oamenilor, viața mea, cu bune și rele, nu diferă de viața celor câteva milioane de femei din Romania, spunea, cu modestie, soția președintelui, conform sursei citate.

De aceeași modestie avea să dea dovadă și ani mai târziu, când soțul ei a devenit primar și apoi președinte, Maria Băsescu fiind o Primă Doamnă de o eleganță, și nu doar vestimentară, desăvârșită. În pofida faptului că au trecut anii, cuplul Traian – Maria Băsescu pare să fi rămas neschimbat.

Chiar dacă acum sunt deja bunici – au patru nepoți de la cele două fiice ale lor – între cei doi nu a dispărut chimia. Obișnuiesc să iasă împreună în excursii, fostul președinte nu se jenează să-și invite soția la dans în localuri și sunt extrem de deschiși cu presa atunci când sunt surprinși împreună.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton