Drama lui Mircea Sandu. Fost președinte FRF a fost diagnosticat cu cancer, pentru a doua oară

 Lupescu Anca
.

Mircea Sandu a aflat în urmă cu două luni că are o tumoare la plămâni, descoperită întâmplător, la un control de rutină, și s-a operat tot în Franța, la fel ca în 2009, când a avut cancer la colon. Este pentru a doua oară când fostului președinte FRF i se pune diagnosticul de cancer.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Din fericire pentru fostul președinte al FRF, această problemă i-a fost descoperită într-o fază incipientă și doctorii din Nisa i-au transmis că va putea fi extirpată exclusiv printr-o intervenție chirurgicală, scrie GSP.ro

S-a control la rugămințile soției

N-a mai avut nevoie de chimioterapie și alte proceduri care se impun în tratamentul celor ce suferă de cancer. Mircea Sandu a descoperit tumoarea total întâmplător. Pandemia l-a prins în Franța, unde se afla la fiica sa, Raluca, iar după 3 luni de stat acolo, când România a ieșit din starea de urgență, Mircea Sandu și-a programat revenirea în țară.

Ce mai face Raluca Sandu de când s-a mutat din România. Fosta tenismenă creşte 4 copii şi arată fabulous

La rugămințile soției a efectuat un control de rutină în Franța, iar doctorul i-a transmis că ceva e în neregulă la plămâni, unde apăruseră semne de întrebare și la radiografia de anul trecut.

Dacă în 2009, când s-a operat tot în Franța, Sandu a fost ajutat cu aproape 100.000 de euro printr-o decizie a Comitetului Executiv, de această dată, el a suportat costurile intervenției prin intermediul asigurării medicale, pe care și-a transferat-o în Franța.

Intervenția a decurs bine, iar doctorul care l-a avut în grijă i-a transmis că această nouă tumoare nu are absolut nicio legătură cu afecțiunea din 2009.

„Acum 11 ani mi-am zis: Să vedem până unde mă duce Dumnezeu”

Precedenta experiență în care a fost nevoit să ducă o luptă mult mai dură cu cancerul, cea din 2009, a fost explicată în detaliu într-un interviu pe care Sandu l-a acordat Gazetei Sporturilor la 3 săptămâni după ce Burleanu a ieșit președinte al FRF. Iată cele mai relevante pasaje despre ce a povestit Nașu’ referitor la boala sa. În 2009, Mircea Sandu avea 56 de ani.

descărcare-1-12descărcare-1-12

„Fiecare avem un destin, asta e concluzia mea după ce am trecut prin ce am trecut. După 45 de ani, eu făceam controale la fiecare 6 luni, parcă Dumnezeu m-a trimis la doctor. Când am aflat diagnosticul, mi-am zis «Să vedem până unde mă duce Dumnezeu»”

„Trăisem deja o experiență cu fosta soție, știam ce face cancerul, dar am fost puternic mental, n-am stat să citesc prin presă «cancerul roade, cancerul mănâncă, cancerul omoară», aceste lucruri te afectează”

„Am descoperit boala într-un stadiu incipient, plus că nici nu se compară tratamentul din România cu cel pe care l-am făcut în străinătate. Acolo, când îmi dădeau să beau cocktailul ăla, se duce direct la țintă și vindecă, zdrobește tumoarea și distruge metastaza. În trei luni de tratament, am distrus o metastază de la 5 centimetri până la un centimetru”

„Am făcut și chimioterapie și radioterapie. Apoi, m-a operat un doctor specializat în transplant de ficat. Nu mi-a fost bine vreun an de zile. Vai de capul meu. Acum sunt OK, mă mișc, mă bucur de copii și de nepoți. Recunosc, boala aceasta a fost unul dintre motivele pentru care am ales să mă retrag din fruntea FRF”

„Stresul e printre factorii principali în declanșarea cancerului. Stres, poluare și alimentație, acestea sunt cele trei motoare care, dacă converg, pot provoca o tumoare. Și dacă nu ai șansa să descoperi la timp boala, atunci e de rău”

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton