Traian Băsescu a eliberat vila de protocol din Primăverii. Se mută într-un ansamblu rezidențial

 Borcilă Andreea
.

Traian Băsescu a eliberat vila de protocol din Primăverii. Fostul președinte a avut la dispoziție 60 de zile să părăsească locuința din cartierul bucureștean, dar a ales să o evacueze mai devreme, alături de soția sa, după doar o lună. Traian Băsescu a fost ajutat să se mute de cele două fiice ale sale. Fostul președinte a primit ordinul de evacuare, după ce a fost declarat oficial colaborator al fostei Securități. 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Traian Băsescu a eliberat miercuri, 27 aprilie, vila de protocol din cartierul Primăverii, din București, după ce a primit ordin de evacuare. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) s-a pronunțat, în data de 23 martie, și a stabilit că fostul președinte este colaborator al fostei Securități.

traian-basescu-5traian-basescu-5

Traian Băsescu și-a pierdut privilegiile de care avea parte ca fost șef de stat. El a avut la dispoziție un termen de 60 de zile pentru eliberarea vilei de protocol din București. Acesta se stabilise încă din anul 2015, dar a decis să se mute mai devreme, după numai o lună. Traian Băsescu a fost ajutat de către fiicele lui în ziua evacuării.

Citește și: Nepoții lui Traian Băsescu s-au fotografiat alături de mama lor vitregă.Sheila Giafer e gravidă în 9 luni

Citește și: Ce pensie alimentară primește Elena Băsescu pentru copiii săi.Fiica lui Traian Băsescu este mamă singură

Citește și: Puya a fost prins la volan sub influența substanțelor interzise.Ce pedeapsă riscă

Citește și: Florin Cîțu, după ce s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski, în Ucraina:„Ceea ce am văzut deschide ochii lumii asupra acțiunilor Rusiei'

Traian Băsescu a eliberat vila de protocol din Primăverii

La finalul lunii martie, magistrații ÎCCJ au decis să respingă contestația depusă de avocații lui Traian Băsescu în ceea ce privește verdictul de colaborator al fostei Securități emis de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Astfel, fostul președinte a ales să evacueze mai devreme vila sa de protocol din Capitală, după numai o lună.  

Inițial, Traian Băsescu și-a dorit o nouă locuință unde să se mute. Mai exact, un apartament cu două, trei camere, pe care să-l închirieze sau să-l cumpere, dar care să fie aproape de piață și de metrou. Totuși, un apartament cu trei camere ar fi potrivit, ținând cont și de cheltuieli.

La câteva zile după această declarație, Traian Băsescu a fost surprins de Mediaflux.ro la o vizionare într-un ansamblu rezidențial din nordul Capitalei. A vizionat un apartament într-un ansamblu rezidențial de lux din Pipera, în valoare de aproximativ 200.000 de euro. încă nu se știe unde s-a mutat fostul președinte al țării, după ce a fost evacuat din vila de protocol din cartierul Primăverii, potrivit B365.

Ce alte beneficii a pierdut Traian Băsescu în afară de vila de protocol 

În ceea ce privește protecția SPP, Traian Băsescu a rămas fără protecția SPP la câteva zile de la pronunțarea sentinței. Totodată, a rămas și fără indemnizația care însuma 75% din salariul președintelui Iohannis pe 8 aprilie.

Sursă foto: arhivă, Click

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton