Vladimir Putin, declarații neașteptate în convorbirea cu Emmanuel Macron: „Occidentul ar putea ajuta la stoparea acestor atrocităţi”

 Miniosu Alexandra
.

Vladimir Putin a făcut declarații neașteptate în convorbirea cu Emmanuel Macron. Cei doi președinți au vorbit marți, 3 mai 2022, despre situația din Ucraina. Liderul de la Kremlin i-a comunicat omologului său francez că Occidentul ar putea ajuta la stoparea acestor atrocități. Iată ce afirmații a făcut oficialul rus în discuția telefonică!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Vladimir Putin a făcut declarații neașteptate în convorbirea cu Emmanuel Macron. Liderul de la Kremlin a vorbit, marți, 3 mai, despre situația din Ucraina cu liderul francez, ocazie prin care care i-a solicitat Occidentului să pună presiuni asupra Kievului pentru a stopa ceea ce președintele Rusiei consideră „atrocităţi', au transmis agenţiile de presă ruse, citate de Reuters.

putin-macron-6putin-macron-6

Vladimir Putin a făcut o serie de afirmații controversate în cadrul discuției telefonice cu Emmanuel Macron. În cadrul convorbirii, președintele rus i-a comunicat președintelui francez că Occidentul ar putea oferi ajutor la încetarea „crimelor de război şi a bombardării masive a oraşelor şi aşezărilor din Donbas'.

Citește și: Strategia lui Putin în Ucraina.De ce evită „din toate puterile' întâlnirea cu Zelenski

Citește și: Fiica secretă a lui Vladimir Putin locuiește într-un penthouse placat cu aur.Imagini din locuința de lux

Citește și: Alina Sorescu confirmă divorțul de Alexandru Ciucu:”Voi face tot posibilul să îmi protejez fetițele”

Citește și: Cum a ajuns Iulia Pârlea să prezinte Vremea la PRO TV:„Nu a fost atât de simplu pe cât mă așteptam'. Ce spune despre Busu/ EXCLUSIV

Vladimir Putin, declarații neașteptate în convorbirea cu Emmanuel Macron

În același timp, Moscova a respins acuzaţiile de crime de război comise de trupele sale în Ucraina. În schimb, a învinuit naţionaliştii şi „neonaziştii' ucraineni pentru decesele civililor. Această acuzație a fost respinsă atât de Kiev, cât şi de Occident.

„Occidentul ar putea ajuta la stoparea acestor atrocităţi prin exercitarea influenţei adecvate asupra autorităţilor de la Kiev şi prin oprirea livrărilor de arme către Ucraina', a spus Kremlinului, potrivit agenţiei de presă ruse RIA, citat de Agerpres.

Iar asta nu e tot! Liderul de la Kremlin i-a comunicat lui Emmanuel Macron că statele membre ale Uniunii Europene (UE) „ignoră crimele de război comise de forţele ucrainene şi bombardamentele masive asupra Donbasului, care ucid civilii paşnici', a transmis Kremlinul, potrivit agenţiei de presă rusă TASS.

„Rusia a rămas deschisă unui dialog'

Totodată, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a menționat că Moscova „rămâne deschisă unui dialog' în negocierile cu Ucraina, în pofida „inconsistenţei şi nepregătirii Kievului'. În schimb, președintele Franței, Emmanuel Macron, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la ameninţarea securităţii alimentare globale. Liderul de la Kremlin a subliniat că sancţiunile occidentale sunt principala cauză, relatează TASS.

„Preşedintele rus a explicat abordarea fundamentală a negocierilor cu reprezentanţii ucraineni. În special, el a subliniat că, în pofida inconsecvenţei şi nepregătirii Kievului cu privire la o colaborare serioasă, Rusia a rămas deschisă unui dialog', a mai informat Kremlinul.

Ce a spus Vladimir Putin despre statele membre UE

De asemenea, Vladimir Putin i-a spus lui Emmanuel Macron că statele membre UE ignoră crimele de război comise de forţele ucrainene.

„S-a subliniat că statele membre ale UE ignoră crimele de război comise de forţele ucrainene şi bombardamentele masive ale satelor şi oraşelor din Donbass, care ucid civili paşnici', a precizat serviciul de presă al preşedinţiei ruse într-un comunicat, conform TASS.

Putin și Macron nu și-au mai vorbit după ce au fost descoperite crimele din Bucea

Printre altele, liderul de la Kremlin i-a comunicat lui Emmanuel Macron că Rusia este pregătită pentru un dialog cu Ucraina. Totodată, președintele rus a susținut că ameninţarea la adresa securităţii alimentare globale este determinată în primul rând de sancţiunile occidentale.

Vladimir Putin şi Emmanuel Macron au purtat mai multe convorbiri în ultimii ani. Au discutat de aproximativ 20 de ori din decembrie a anului 2021, de opt ori de la declanşarea „operaţiunii speciale' la 24 februarie. Însă, cei doi președinți nu şi-au mai vorbit după ce au fost descoperite crimele din Bucea, Ucraina, în luna aprilie, scrie Adevărul.

Sursă foto: Hepta, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton