Viața Sandei Nicola, presărată cu drame. Jurnalista a avut cancer și a pierdut un copil / Cum se simte acum, la 41 de ani

 Dumba Gabriela
.

Viața Sandei Nicola este ca o poveste de film, presărată cu drame, dar cu final fericit. La 5 ani a fost părăsită de cel despre care credea că este tatăl ei, însă la 33 de ani a aflat cine este, de fapt, tatăl său biologic. La 20 a fugit de acasă pentru a-și face o carieră în televiziune, s-a căsătorit, însă la doar 23 de ani a trecut prin drama pierderii unui copil, un băiețel care a murit la doar câteva ore după naștere. La 27 de ani este diagnosticată cu cancer de col uterin. Acum, la 41 de ani, Sanda este o femeie fericită. A învins cancerul și, din 2017, este mama lui Agnes, o fetiță care îi bucură viața.

Sanda Nicola și Liviu Iolu au o fetița, AgnesSanda Nicola și Liviu Iolu au o fetița, Agnes

Jurnalista Sanda Nicola nu a ascuns niciodată lupta sa cu boala necruțătoare care este cancerul. A sperat că poate fi, prin curaj și reușită într-o astfel de „competiție', un exemplu pentru femeile care trec printr-o astfel de încercare. La doar 27 de ani, Sanda Nicola a fost diagnostică cu cancer de col uterin. I s-a propus o soluție radicală: histerectomia totală, ceea ce înseamna că nu va mai putea avea niciodată copii. Dar Sanda Nicola nu a acceptat această variantă și și-a asumat riscuri.

„Singura concluzie e că trebuie să lupţi, nimeni nu mai ia în calcul altă variantă când ajunge acolo, decât să lupte… Cancerul de col uterin… Eu aveam 27 de ani când am primit acest diagnostic. Mi s-a propus să fac histerectomie totală, dar nu aş mai fi putut să fac copii. Am mers pe feelingul meu, am scăpat ieftin… am făcut o operaţie de extirpare şi am scăpat. A fost greu să înţeleg ce s-a întâmplat. Nu am găsit răspunsurile atunci. Mi-am blestemat meseria atunci, acum nu mai cred asta. Nu meseria m-a îmbolnăvit, fumam foarte mult, 20 de ani am fumat, a fost şi un stres pe care l-am gestionat prost. Lucrurile pentru mine, azi, sunt aşa cum trebuie', spunea Sandra Nicola, în urmă cu un an, la Antena Stars.

În 2016 a primit vestea cea mare, că este însărcintă, o minune care a apărut în viața ei atunci când se aștepta cel mai puțin și de care îi era teamă să se bucure. Cu câțiva ani înainte pierduse un băiețel abia născut și după multe încercări nereușite de a deveni mamă, își pierduse speranța că va mai strânge la piept propriul copil.

„Când nici nu mai îndrăzneam să sper', a scris Sanda Nicola în dreptul unei fotografii postate pe Facebook, prin care anunța că este gravidă .

„Când m-am vazut cu un test pozitiv în mână anul trecut, în timpul meciului de fotbal Portugalia – Țara Galilor, de la Euro :), m-am blocat. Îmi refuzam să mă bucur și nici măcar nu puteam să rostesc „sunt însărcinată”. Teama că și de data asta ar putea să iasă prost m-a însoțit până am născut.', povestea Sanda într-un interviu acordat prietenei sale, Irina Păcurariu, publicat pe site-ul personal, care este fi nașa micuței Agnes.

La 33 ani a aflat cine este tatăl ei

Când avea doar cinci ani, tatăl său vitreg a plecat de acasă, în urma neînțelegerilor cu mama ei. Abia la 33 de ani a aflat că bărbatul care a crescut-o nu era tatăl său biologic.

„M-am simțit ușurată când a plecat. Tensiunile dintre mama și tata deveniseră foarte mari și erau din ce în ce mai violenți unul cu celălalt. Nu prea erau zile liniștite în casa noastră.', a recunoscut Sanda Nicola.

„Când am făcut 33 de ani, tatăl meu s-a îmbolnăvit foarte tare şi mi-a făcut această propunere, să facem testul de paternitate. El ştia sigur, nu avea nicio îndoială, ştia şi cine este tatăl meu biologic. Probabil că se temea că o să moară şi nu voia să plece din această lume fără să-mi spună acest lucru. Am vrut o confirmare. Aveam nevoie să limpezim lucrurile. Pentru că eu am tânjit după el, am suferit că nu avem o relaţie mai apropiată şi aşa am înţeles, a mărturisit jurnalista în cadrul emisiunii Andreei Esca de la Europa FM.

Deşi a aflat cine este tatăl său biologic, Sanda spune că nu ţine legătura cu acesta. „Am avut câteva convorbiri telefonice care chiar nu îmi făceau bine, a mărturisit Sanda.

Sanda Nicola a scris o carte despre viața ei

„Carte de identitate' este o colecție de relatări despre cum a trecut peste vestea că tatăl său nu este cel biologic, despre relația de înstrăinare cu mama sa, despre lupta cu cancerul, dar și cu propria-i greutate, despre relația cu Dumnezeu.

„Aveam de ani de zile o rană pe col și eu nu mergeam la medic pentru că dobândisem o fobie pe care nu aveam chef să o înfrunt. După ce mi-am dat seama că era cât pe ce să mor dintr-o prostie, o copilărie, am început să vorbesc despre asta și despre cât de important e ca femeile să facă un control ginecologic complet măcar odată pe an. Cancerul de col uterin e asimptomatic. Nu se vede, nu doare, s-ar putea să nu știi mult timp de el. De-asta e atât de important să devină rutină controlul ginecologic. Să-ți propui ca în fiecare an să mergi la medic chiar dacă nu te doare nimic.', a povestit Sanda pentru alistmagazine.ro.

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton