Carmen Iohannis nu e singura care a greșit! Rochiile controversate alese de Primele Doamne la întâlnirea cu Papa Francisc

 Oana Popoiag
.
Papa Francisc RomâniaPapa Francisc România

Vizita lui Papa Francisc în România a generat numeroase subiecte de știri, rochia aleasă de Carmen Iohannis pentru marea întâlnire fiind una dintre cele mai mari curiozități, care a și stârnit numeroase controverse. Iată ce au purtat alte soții de șefi de stat la întâlnirile oficiale cu Papa Francisc. Aproape niciuna nu a scăpat de critici usturătoare!

În această dimineață, știrea că Papa Francisc a ajuns în România a făcut înconjurul netului. La fel și ținuta purtată de Carmen Iohannis atunci când l-a întâmpinat pe Suveranul Pontif la aeroport alături de Klaus Iohannis. Prima Doamnă a României a ales să poarte o rochie simplă, bleu, până la genunchi, și o pereche de pantofi nude, ținută intens comentată în social media.

Ce rochii au ales Primele Doamne la întâlnirea cu Papa Francisc

Iată ce ținute au ales să poarte alte soții de șefi de stat sau regi la întâlnirea cu Papa Francisc. Aproape niciuna nu a scăpat de critici și controverse. Dar să începem lista cu familia care a stârnit nu doar controverse, ci și hohote de râs.

Când Donald Trump și familia sa l-au întâlnit pe Papa Francisc în 2017, Internetul a explodat în hohote de râs, momentul devenind viral din cauza ținutelor alese de Melania Trump și fiica Președintelui SUA, Ivanka Trump. Cele două au ales rochii din dantelă neagră și, în plus, și-au acoperit capul cu văl negru, totul dând un aer funebru fericitului moment. Se pare că Melania și Ivana au respectat dresscode-ul impus de eveniment, iar Casa Alba a avut indicații clare de la Vatican cu privire la ce trebuie să poarte acestea, însă efectul final a fost acela de film de groază. Social media a consemnat numeroase meme-uri, unul dintre ele fiind 'Trump și familia au crezut pesemne că sunt la înmormântarea unui cap al Mafiei'.

La polul opus, Michelle Obama a fost foarte apreciată pentru rochia bleu Carolina Herrera purtată atunci când ea și soțul său, la vremea aceea încă Președinte SUA, l-au întâmpinat pe Papa Francisc la aeroport. Prima Doamnă a Americii a ales pantofi Jimmy Choo pentru marele eveniment, iar rochia sa a costat peste 2000 de dolari.

Când Regele Felipe al Spaniei și soția sa, Letizia, l-au întâmpinat pe Papa Francisc în 2014, regina a ales să poarte un costum alb. O alegere safe la prima vedere, ținuta acesteia ascunde un privilegiu uriaș. 'Privilege du blanc' se numește în codul Vaticanului regula ce spune că reginele catolice sau soțiile regilor catolici sunt singurele care au voie să poarte alb la întâlnirea cu Papa de la Roma. Pentru restul, protocolul specifica clar negru.

La întâlnirea cu Papa Francisc în 2018, Brigitte Macron, soția președintelui Franței, a ales să poarte o rochie neagră peste genunchi. Chiar și așa, nu a scăpat de criticile dure ale celor ce au observat că aceasta trebuia să poarte și un văl pe cap.

Foto: Hepta, captură foto

 

 

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton