Un convoi militar rus se îndreaptă către Kiev. Coloana are 64 de kilometri: "Copiii plâng și spun că nu vor să moară..."

 Raiciu Adriana
.

Este a șasea zi de război în Ucraina, iar situația este din în ce mai tensionată. Luni seara, 28 februarie, au fost noi bombardamente în Kiev, Harkov și Ohtîrca. 70 de militari au murit după un atac al rusiei asupra bazei lor. Președintele Volodimir Zelenski cere Uniunii Europene să aprobe imediat aderarea.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Au trecut șase zile de când Rusia a atacat Ucraina cu avioane, tancuri și nave militare. Tensiunea este din ce în ce mai mare, iar Ucraina a cerut imediat să se aprobe aderarea la Uniunea Europeană. Atacurile asupra capitalei Kiev au continuat și luni noapte, 28 februarie 2022. De asemenea, un convoi militar rus se îndreaptă către Kiev, coloana având 64 de kilometri.

profimedia-0665173341profimedia-0665173341

De asemenea, și două orașe importante din Ucraina au fost grav afectate, este vorba de Hakrov și Ohtîrca. 70 de militari au murit după un atac al rusiei asupra bazei lor.

Citește și: Român din Ucraina, mărturisiri cutremurătoare despre sora rămasă la Kiev:„Plânge încontinuu, nu au cale de ieșire

Citește și: Nou născuți și prematuri intubați din Ucraina, feriți de război într-un adăpost anti-rachetă.Imagini cutremurătoare

Citește și: Ce mesaje primește Simona Florescu din lumea de dincolo, de la Ion Dichiseanu:'Am rămas blocată'

Citește și: Ce regulă respectă mereu Ștefan Bănică, de Crăciun, și ce spune despre soția lui, Lavinia Pârva:’Ea este resposabilă de toate’

Un convoi militar rus se îndreaptă către Kiev

UPDATE- 14.16- Trupe din Belarus au intrat în Ucraina marți, 1 martie 2022, au anunțat oficialii. Se pare că acestea au intrat în regiunea Chernihiv din nordul Ucrainei. Cu doar câteva ore înainte, președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat presei de stat că forțele sale nu se vor alătura trupelor ruse în invazia Ucrainei.

În noaptea dinspre luni și marți, mai multe imagini care au fost surprinse din satelit arată un convoi uriaş de vehicule militare ruseşti, cu o lungime totală estimată la 27 de kilometri. Soldații se îndreptau către capitală Kievului. De asemenea, în sudul Belarusului, la mai puţin de 32 km nord de graniţa cu Ucraina, au fost observate alte forţe terestre şi unităţi de elicoptere sol-aer.

Exploziile s-au auzit în mai multe orașe din țară, iar atacurile asupra orașelor Kiev și Harkov au continuat peste noapte. La Harkov, forţele ruseşti au aruncat în aer substaţii, a declarat primarul oraşului Ihor Terekhov. 70 de militari au murit după un atac al rusiei asupra bazei lor.

„Miroase a praf de pușcă pe străzi'

Situația a devenit din ce în ce mai tensionată în Kiev. Ucraineanca Maryna Nezhyhai a spus că oamenii sunt extrem de speriați de ceea ce se întâmplă la momentul actual, iar străzile sunt pline de sabotori și miroase a praf de pușcă peste tot.

În acest moment au fost foarte multe explozii și străzile sunt pline de sabotori. Rachetele au lovit case, iar în adăposturile subterane s-au născut șase copii. Mai multe familii stau în mașini și 16 copii au murit până acum. Din cauza rănilor foarte grave, medicii nu au putut să-i salveze. Pe 27 februarie, un grup de soldați ruși au deschis focul asupra unei familii cu trei copii la Kiev. Părinții și una dintre fete, Polina, au murit imediat. Alți doi copii sunt în spital', spune Maryna Nezhyhai pentru Gândul.

Oamenii din Ucraina trăiesc la limită, iar cea mai dificilă parte este pentru copiii care nu înțeleg de ce este nevoie să treacă prin așa ceva.

Oamenii dorm la adăpost. Este dificil pentru copiii care nu înțeleg ce s-a întâmplat. Și mai rău este pentru adolescenți. Fiica prietenilor mei are 16 ani. Tânăra doarme în jachetă și cizme. Copiii plâng adesea și spun că nu vor să moară. Lângă Kiev, oamenii s-au întins sub tancuri, ca să nu meargă mai departe. Miroase a praf de pucșă pe străzi.', descrie Maryna Nezhyhai,

sursă foto- Profimedia, Twitter

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton