Ce i-a cerut Putin lui Macron pentru a opri războiul din Ucraina

 Oana Pantazi
.

Ce i-a cerut Putin lui Macron pentru a opri războiul din Ucraina. Luni, președintele Rusiei și președintele Franței au purtat o convorbire telefonică, în care Putin i-a transmis omologului său francez care sunt condițiile pentru încetarea conflictului din Ucraina.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Ce i-a cerut Putin lui Macron pentru a opri războiul din Ucraina. Preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus luni omologului său francez Emmanuel Macron că opreşte războiul împotriva Ucrainei dacă obţine recunoaşterea peninsulei Crimeea ca teritoriu al Rusiei, „denazificarea' Guvernului ucrainean şi un „statut neutru' pentru Kiev, transmite AFP.

Ce i-a cerut Putin lui Macron pentru a opri războiul din Ucraina

Vladimir Putin i-a transmis, luni, președintelui francez Emmanuel Macron că un acord cu Ucraina este posibil doar dacă țara este neutră, „denazificată' și „demilitarizată', iar controlul Rusiei asupra Crimeei anexate este recunoscut oficial, a spus Kremlinul, potrivit Reuters. Pe de altă parte, Palatul Elysee a spus că Putin a 'confirmat disponibilitatea de a se angaja' să oprească atacurile împotriva civililor și a blocurilor din Ucraina, relatează AFP.

Citește și: Klaus Iohannis cere accelerarea procesului de creare a Grupului de Luptă al NATO în România

Citește și: Nou născuți și prematuri intubați din Ucraina, feriți de război într-un adăpost anti-rachetă.Imagini cutremurătoare

Citește și: Român din Ucraina, mărturisiri cutremurătoare despre sora rămasă la Kiev:„Plânge încontinuu, nu au cale de ieșire

Citește și: Lista adăposturilor anti-bombe din București. România are 4.500 de buncăre

BBC notează că Putin vrea ca Ucraina să aibă un statut neutru.

„Partea franceză și-a exprimat opiniile cunoscute vizavi de speranța de a ajunge rapid la o înțelegere prin dialog și negocieri. Vladimir Putin a subliniat că o astfel de soluționare este posibilă doar cu luarea în considerare, în mod necondiționat, a intereselor legitime de apărare ale Rusiei, inclusiv recunoașterea suveranității Rusiei asupra Crimeei, rezolvarea demilitarizării și ‘denazificării’ Ucrainei și asigurarea statutului său neutru”, se spune în declarația de la Kremlin cu privire la dialogul celor doi președinți.

Practic, Kremlinul vrea să obţină recunoaştere internaţională pentru un rapt teritorial – anexarea Crimeei în 2014 – şi răsturnarea actualei puteri alese democratic în Ucraina, o conducere pe care o numeşte, fără niciun temei, „nazistă'.

Ce a cerut președintele Emanuel Macron

În urma discuției cu omologul său rus, președintele francez a reiterat solicitarea comunității internaționale de a pune capăt ofensivei ruse împotriva Ucrainei și a reafirmat necesitatea implementării unei încetări imediate a focului. Emmanuel Macron a cerut să fie respecte pe teren: oprirea tuturor atacurilor împotriva civililor și locuințelor acestora; conservarea întregii infrastructuri civile; asigurarea drumurilor principale, în special a drumului de la sud de Kiev.

Președintele Putin și-a confirmat disponibilitatea de a se angaja în aceste trei puncte, conform administrației prezidențiale de la Elysee, și a fost de acord să continuie dialogul cu președintele Emmanuel Macron.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton