Cine este Bianca Andreescu, campiona care a învins-o pe Serena Williams. A început să joace tenis la 6 ani, la Pitești

 Oana Pantazi
.

Noua eroină a românilor este tenismena Bianca Andreescu, o tânără canadiană de origine română, pe care țara ei de origine și-a adjudecat-o imediat ce a devenit faimoasă… Iată ce mesaj emoționant în limba română le-a transmis sportiva fanilor ei!

Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, este noua campioană la US Open, tânăra impunându-se în finala cu Serena Williams, pe care a câștigat-o fără drept de apel (scor 6-3, 7-5), câștigând astfel primul său titlu de Grand Slam din carieră.

Mulțumesc că m-ați susținut!

Imediat după meci, sportiva de origine română (Bianca s-a născut în Canada) le-a trimis tuturor susținătorilor ei din România un mesaj prin intermediul postului TV Romanian Television of New York. Tânăra a fost adorabilă, cerând ajutorul în momentul în care a încurcat cuvintele, dar nelăsându-se intimidată…„Mulțumesc pentru toți oamenii din România. Mulțumesc că m-ați susținat! Oh, no! Susținut. Nu doar aici la US Open, ci mereu. Mulțumesc mult!”, a spus Bianca. După acest meci, sportiva a trecut pe locul 5 în clasamentul WTA, înaintea Simonei Halep, care se află pe locul 6.

Bianca Andreescu a început să joace tenis la 6 ani, la Pitești

 

Bianca Andreescu este fiica unor emigranți români în Canada, Maria şi Nicu Andreescu și are o poveste de viață impresionantă, începuturile ei într-ale tenisului având rădăcini românești. Mama celei poreclite 'Bibi' a povestit în 2017, pentru prosport.ro: „La scurt timp după terminarea facultăţii, soţul meu a primit o ofertă de muncă şi aşa am ajuns acolo'. Nicu Andreescu a terminat studiile superioare la Brașov și este inginer mecanic. Bianca Andreescu, al cărei idol este Simona Halep, a început să practice tenisul în România, la vârsta de 6 ani, în timpul unei vacanțe la bunici și se pare că nimic nu a fost întâmplător: „Bianca a încercat multe sporturi, dar acesta i-a plăcut cel mai mult. A început să joace la Piteşti, iar primul antrenor i-a fost Gabriel Hristache. Gabi este un antrenor foarte antrenant şi Bianca l-a îndrăgit mult'. Antrenorul a încercat să o determine pe Bianca să joace cu mâna stângă, dar ea a preferat să țină racheta cu dreapta. „Bianca a câştigat cel mai mare turneu din lume la sub 14 ani, în Tarbes, Franţa – Les Petite As, când avea 13 ani. Acel turneu a fost începutul. Al doilea moment important a fost câştigarea Orange bowl-ului pentru a doua oară consecutiv. Atunci am spus: acesta este drumul de urmat', a adăugat Maria Andreescu, mama ei.

Bianca Andreescu are susținător mai faimos ca ea

Se pare că cel mai înfocat fan al Biancăi este actorul Christopher Plummer, ale cărui prime cuvinte pe covorul roșu – acesta venise să asiste la premiera mondială a lungmetrajului Knives Out, la Festivalul de la Toronto – au fost: <>, scrie mediafax.ro.

După ce a aflat că Bianca a câștigat primul set, Christopher Plummer a exclamat „Fantastic!”, conform the Canadian Press, după care a comentat: „În calitate de canadian, aș vrea să îi spun <>”, adăugând: „Este minunată, nu-i așa? Are toate loviturile, nu pare să mai aibă nevoie de altele”.

Și, într-adevăr, Bianca a doborât-o pe Serena, căreia nu i-a folosit nici măcar faptul că prietena ei Meghan Markle a venit special la meci pentru a o susține…

Foto: Hepta

Bianca Andreescu, noua câștigătoare US OpenBianca Andreescu, noua câștigătoare US Open

 

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton