Regina Angliei și Prințul Philip aniversează 71 de ani de căsnicie! Cum arăta Elisabeta a II-a în tinerețe

.

Pe 20 noiembrie 1947, pe când ea avea 21 de ani și Prințul Philip 26, Elisabeta a II-a se căsătorea la Westminster Abbey, așadar Regina Angliei aniversează 71 de ani de căsnicie chiar astăzi. Iată cum arăta Elisabeta a II-a în tinerețe!

Sunt extrem de puțini cei care se pot lăuda cu o căsnicie longevivă, cuplurile ce prind 50 de ani de conviețuire fiind extrem de rare. Iată însă că suverana Marii Britanii a ajuns la o performanță extrem de greu de egalat – Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip  aniversează astăzi 71 de ani de căsnicie! Prințesa Elizabeth s-a vcăsătorit cu Philip Mountbatten, Duce de Edinburgh, la Westminster Abbey, pe 20 noiembrie 1947, după ce, pe 10 iulie, în același an, cei doi îndrăgostiți s-au logodit. Rochia ei a fost creată de designerul Norman Hartnell, care era extrem de faimos pentru broderiile sale și care a folosit florile, și în special iasomia, ca inspirație pentru imprimeul rochiei viitoarei Regina a Angliei.

True love story

Poveștile de dragoste începute în copilărie și adolescență au, de obicei, puține șanse să se materializeze, însă Elisabeta a II-a, suverana Marii Britanii, nu doar că a rămas alături alături de prima sa iubire, ci  astăzi aniversează, alături de Prințul Philip, 71 de ani de căsnicie! Elisabeta a II-a și-a cunoscut viitorul soț pe vremea când avea 13 ani, la nunta unei verișoare, Prințesa Marina a Greciei. A fost dragoste la prima vedere, tânăra prințesă corespondând cu Prințul Philip, în vârstă de 18 ani, pe toată perioada adolescenței. În anul 1946, Regele George a fost de acord cu căsătoria, cu condiția ca tânăra Elizabeth să aștepte până la împlinirea vârstei de 21 de ani.

4 copii, 8 nepoți, 7 strănepoți

71 de ani mai târziu, cei doi foști tineri îndrăgostiți, care s-au căsătorit pe 20 noiembrie 1945, la Westminster Abbey, au patru copii, opt nepoți și șapte strănepoți (cel de-al optulea, bebelușul Prințului Harry și al lui Meghan Markle, e pe drum), Regina Elisabeta a II-a continuând să conducă destinele Marii Britanii cu o mână de fier. Deși, cu siguranță, pe parcursul celor 71 de ani au trecut prin nenumărate încercări, Elisabeta a II-a și Prințul Philip sunt un cuplu extrem de unit, iar drept dovadă stă faptul că Regina poartă și acum inelul de logodnă pe care, cu 71 de ani în urmă, l-a primit de la viitorul ei soț – un superb solitaire din platină cu diamant, bordat cu alte cinci diamante mai mici, al cărui design îi aparține. Și iată că prețiosul metal a fost premonitoriu, pentru că cei doi, anul trecut, au sărbătorit nunta de platină…

Foto: Hepta, Instagram

20 noiembrie 1947, Londra – Elizabeth Windsor și Prințul Philip s-au căsătorit la Westminster Abbey.20 noiembrie 1947, Londra – Elizabeth Windsor și Prințul Philip s-au căsătorit la Westminster Abbey.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton