Oprah este cea mai generoasa

 Revista VIVA
.

Oprah este cea mai generoasa

Oprah este cea mai generoasa

Oprah

Prezentatoarea celui mai vizionat talk-show din America, Oprah Winfrey, cantareata Barbra Streisand si jucatorul de golf Tiger Woods sunt celebritatile cele mai darnice din anul 2006.

Gazda a popularei emisiuni de televiziuni „The Oprah Winfrey Show', conducand un adevarat imperiu de comunicare, Oprah a donat nu mai putin de 58,3 milioane de dolari, conform fundatiei Giving back'. Banii au mers catre organizatiile pe care vedeta in varsta de 53 de ani le-a infiintat de-a lungul timpului. De pilda, una dintre acestea sprijina construirea unei scoli in Africa de Sud. Donatiile facute de Oprah reprezinta un sfert din castigurile pe 2006, estimate de revista Forbes la 225 de milioane de dolari.

Barbra Streisand si-a dirijat cele peste 11 milioane de dolari catre organizatiile care se ocupa de protejarea mediului inconjurator si de apararea drepturilor civile, pe locurile doi si trei fiind plasati creatorul de moda Geoffrey Beene si actorul Jack Lord.

Unul dintre cei mai bine platiti sportivi este jucatorul de golf Tiger Woods. Acesta a facut donatii in anul 2006 in valoare de 9,5 milioane de dolari, fiind astfel clasat pe locul al cincilea.

Oprah Winfrey nu este singura prezentatoare de televiziune prezenta in Top 10. Rosie ODonnell (5,7 milioane) si Martha Stewart (5 milioane) sunt pe pozitiile sase, respectiv sapte.

Angelina si Brad Pitt si-au impartit o parte din banii castigati pe platourile de filmare in special fundatiilor din Namibia. Iar acest lucru nu surprinde pe nimeni, intrucat celebrul cuplu a adoptat o fetita din aceasta tara africana. Organizatia „Medici fara frontiere' a primit de asemenea sume importante de la cei doi actori.

Lista celebritatilor generoase cuprinde nume importante: actorii Nicolas Cage, adevarat binefactor pentru „Amnisty International' si Dwayne Jonhson, considerat nici mai mult nici mai putin decat un Mecena pentru o universitate americana sau fostul Beatles, Paul McCartney care sprijina lupta impotriva minelor anti-personale. Donatii importante au facut si fostul tenisman. Andre Agassi, cantareata Gloria Estefan sau actorii premiati cu Oscar, Elisabeth Taylor si Denzel Washington.

Un text de: Florentina Liutic, Foto: www.oprah.com.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton