Mircea şi Maşa Dinescu au avut o căsnicie ca-n filmele romantice: „A fost fascinaţie reciprocă, am găsit în ea un port liniştit!”/ Soţia poetului a murit la doar 58 de ani

 Dumba Gabriela
.

Mircea Dinescu este în doliu, după ce soţia sa, Maşa, a pierdut lupta cu boala, la doar 58 de ani. Traducătoare de literatură și dramaturgie rusă, Maşa Dinescu a murit luni noapte, lăsând în urmă un soţ împietrit de durere şi doi copii, Irina şi Andrei, pe care îi iubea ca pe lumina ochilor. Timp de aproape patru decenii, Maşa şi Mircea Dinescu au trăit o poveste de dragoste cum numai în filme mai vedem.

Maşa Dinescu a murit la 58 de aniMaşa Dinescu a murit la 58 de ani

Mașa Dinescu provenea dintr-o familie de intelectuali, tatăl ei fiind profesor de literatură rusă, specializat în Dostoievski şi mama, autoare de cărți despre Mihai Eminescu, Pușkin și Lermontov.

Maşa şi Mircea Dinescu s-au cunoscut pe vremea când poetul avea 30 de ani, iar Maşa 18 ani, între ei fiind o diferență de vârstă de 11 ani. Poetul a mărturisit tot timpul că tocmai faptul că erau foarte diferiţi a făcut posibilă această extraordinară poveste de dragoste, ce a dăinuit aproape 40 de ani.

„Împlinisem 30 de ani, iar ea abia termina liceul. E o diferenţă de 11 ani între noi. A fost fascinaţie reciprocă: ea, mult mai timidă şi mai cuminte decât mine, o fată graţioasă, care cânta la pian, făcuse balet şi voia să dea la Arhitectură. Eu: un derbedeu, lumpenproletarul trecut bine prin lume, ca un vas scuturat de multe furtuni. Eram obosit şi voiam să trag la o lagună. Am găsit în ea un port liniştit', mărturisea scriitorul, în trecut.

'Relaţia noastră e foarte specială, poate pentru că venim din lumi extrem de diferite. Maşa provine dintr-o familie de intelectuali de vârf. Tatăl ei, profesor de literatură rusă, specialist în Dostoievski, iar mama, autoare de cărţi despre Eminescu, Puskin, Lermontov', a declarat poetul într-un interviu pentru revista Formula As.

Din povestea de dragoste pe care au trăit-o Mircea şi Maşa Dinescu au rezultat doi copii, Irina şi Andrei. În timp ce Irina Dinescu este actriţă, Andrei Dinescu are o formaţie şi cântă la 10 instrumente.

Apropiații spun despre Mișa că era o femeie discretă, căruia nu-i plăcea să se afișeze la evenimentele mondene, preferând în schimb să se refugieze în mare parte din timp la Cetate, acolo unde familia Dinescu are o mare proprietate si unde organizeaza mai multe evenimente culturale.

Maşa Dinescu va fi incinerată miercuri, 30 octombrie, la ora 14.00, la Crematoriul Vitan Bârzeşti.

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton