Mercedes-Benz România și TIFF au celebrat 11 ani de recunoaștere a excelenței cinematografice

 Oana Pantazi
.

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment dedicat filmului din România, a celebrat alături de Mercedes-Benz România 11 ani de recunoaștere cinematografică. La festivalul de anul acesta, numărul total de participanți s-a ridicat la 130.000, peste 1.200 de invitați fiind prezenți la Cluj în cele 10 zile de festival. La TIFF au participat nenumărate celebrități, printre care s-a distins celebrul actor francez Alain Delon.

 

Mai multe celebrități autohtone și vedete internaționale și-au făcut prezența pe covorul roșu al Galei de Închidere a TIFF 2017 coborând din prestigioasele limuzine Mercedes-Benz clasa E – cea mai inteligentă limuzină din clasa business. Cel mai așteptat moment a fost sosirea lui Alain Delon, celebrul actor francez în vârstă de 81 ani. Legenda cinematografiei mondiale și unul dintre cei mai influenți actori europeni din istorie, Alain Delon a acceptat Premiul pentru întreaga carieră în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

 

În cadrul Galei TIFF, Mercedes-Benz România a recunoscut contribuția adusă de actrița Tora Vasilescu scenei de film din țara noastră, acordându-i actriței Premiul de Excelență. Pe parcursul celor peste 40 de ani de la debutul cinematografic, Tora Vasilescu a jucat în peste 40 de producții autohtone și nenumărate piese de teatru. Astfel, Tora Vasilescu completează o galerie ilustră de actori cărora Mercedes-Benz le-a acordat Premiul de Excelență, precum Radu Beligan (2008), Mircea Albulescu (2009), Liviu Ciulei (2010), Lucian Pintilie (2011), Iosif Demian şi Helmut Stürmer (2012), Luminiţa Gheorghiu (2013), Florin Zamfirescu (2014), Marin Moraru (2015) și Carmen Galin (2016).

 

 

Celebrarea celui de-al unsprezecea an de parteneriat dintre Mercedes-Benz România și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România, TIFF, a avut la bază un moment artistic unic. În cadrul Galei de Închidere organizate la Teatrul Național „Lucian Blaga' din Cluj-Napoca, Silent Strike și cvartetul de coarde Muse Quartet au susținut un concert live, repertoriul de melodii interpretate de artiști acompaniind celebritățile prezente la evenimentul de decernare a Premiilor TIFF 2017. De asemenea, ediția din acest an a festivalului a marcat și cel de-al șaselea an al proiectului 10 pentru FILM – un proiect TIFF, susținut de Mercedes-Benz, destinat promovării noii generații de actori în cinematografia românească. La invitația Mercedes-Benz România, actorii incluși în grupul 10 pentru FILM din acest an au interpretat o succesiune de emoții reprezentând un carusel de stări pozitive asociate celor 11 ani de parteneriat Mercedes-Benz România – TIFF.

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton