Maria Dinulescu - ”Ii multumesc lui Dumnezeu ca am ales sa fiu actrita” - VIDEO

 Revista VIVA
.

In „Pescuit sportiv', Maria Dinulescu face un rol mare, Variety si Hollywood Reporter apreciind jocul „fascinant si efervescent' al actritei. Acum, Maria Dinulescu se afla in America, ultima pelicula in care joaca fiind prezenta la festivalurile de film din Miami si Buenos Aires.

Maria DinulescuAu trecut 10 ani de cand esti actrita. Este „Pescuit sportiv' filmul maturizarii tale profesionale?
In anul 1 de facultate, doamna Sanda Manu ne-a spus ca abia dupa 10 ani de cariera ne putem numi actori. Asa ca soarta mi-a oferit ca recunoastere a devotamentului meu pentru aceasta profesie un personaj excelent scris, doi parteneri foarte talentati si un regizor care m-a invatat ce inseamna toleranta. Deci da, sunt pregatita sa merg la un nivel mai profund.

Care sunt oamenii de la care ai invatat cel mai mult in acesti ani?
Din viata am invatat cel mai mult. Am avut norocul sa imi pastrez clara ideea de trai o viata sincera. Daca nu invatam ce inseamna adevarul, nu puteam niciodata sa joc aceasta minciuna care este actoria. O minciuna acceptata de societate ca pe un adevar artistic si emotionant. Este un gen de realitate si asta, dar nimic nu se compara cu viata reala. Oricate satisfactii ai avea, tot mai bine e sa traiesti fiecare pas al vietii tale asa cum il primesti. E o lectie mult mai adevarata.

A fost rolul prostituatei Ana-Violeta din „Pescuit sportiv' cel mai greu din cariera ta?
Nu. A fost rolul care m-a ajutat sa creez compozitie si mi-a dat sansa ca mult din ce am invatat pana acum sa se regaseasca in munca pentru acest personaj. Te simti implinit cand, cu fascinatie si devotament, pregatesti un astfel de personaj. Majoritatea rolurilor pentru femei sunt de sustinere. Pentru ca asa a fost si societatea pana acum. In vremurile noastre femeile devin independente si cu o identitate a lor. Caractere complexe cred ca or sa aiba de jucat actritele care se vor naste peste 30 de ani, dar pana artunci mai sper ca
scenaristii talentati sa imagineze orice isi doresc ei si sa ma munceasca pana nu mai pot, dar numai sa creeze si roluri bune feminine.

Personajul tau ii manipuleaza cu usurinta pe cei doi iubiti. Seamana Ana-Violeta cu Maria Dinulescu?
Ma intrebi daca stiu sa manipulez. Sunt femeie, deci da. Sunt actrita, deci am mai multe ustensile decat ceilalti oameni pentru a face acest lucru cu o mai mare precizie, dar cum spuneam mai devreme, daca te minti in viata reala, cum ai putea sa vorbesti despre minciuna. Trebuie sa cunosti adevarul ca sa poti minti.
Nu imi place sa manipulez oamenii pentru ca vreau ca lumea in care traiesc sa fie una reala. Nu sa se comporte fiecare cum vreau eu, ci asa cum isi doresc ei. Imi place sa ma mulez pe altii pentru ca am aceasta deschidere si imi place sa ofer toleranta. De cele mai multe ori e mai bine sa simti si sa vezi ce e in jurul tau – inveti multe lucruri. Cat pentru cariera mea sa fac acest lucru este excelent – invat sa construiesc personaje.

Ce crezi despre femeile care practica cea mai veche meserie din lume?
„Prostitutia? Asa ii zice, nu? „ cum ar spune Ana-Violeta din „Pescuit sportiv'. Fiecare e liber sa faca ce vrea. Nu am dreptul sa judec pe nimeni.

De ce acest film este atat de bine primit? Care sunt punctele lui forte?
Mi se spune in festivalurile din lume ca marea calitate a acestui regizor, Adrian Sitaru, este ca aduce prospetime si o inteligenta remarcabila in constructia personajeleor.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton