INTERVIU Julie Mayaya: Viaţa după victorie

 Adina Rosetti
.

 A câştigat Vocea României (Pro TV) şi într-o clipă viaţa ei s-a schimbat complet. Nu mai poate ieşi liniştită la o cafea, nu mai are timp să doarmă, e urmărită de paparazzi, dar şi-a văzut visul cu ochii, are o carieră de construit şi un iubit care o susţine.

 

viv_julie_mayaya

 

„Oameni buni, eu nu sunt divă, nu ştiu să pozez aşa', ne explică Julie (26 de ani) amuzată în timp ce-i dăm indicaţii din spatele fotografului, completând că ea arată cel mai bine în fotografiile în care nu se uită la cameră. Se întâmplă ca şedinţa foto pentru VIVA! să fie una dintre primele ei experienţe de acest gen, aşa că e încă uşor uimită de toată agitaţia din jurul ei, de faptul că stilista îi tot spune să schimbe ţinute, iar eu îi cer să-mi răspundă la nişte întrebări.

Julie, cum era viaţa ta anul trecut pe vremea asta?

Ce liniştită era! Anul trecut pe vremea asta mă odihneam după perioada Sărbătorilor, de Crăciun şi de Reve-lion am multe cântări, în general. Era linişte, era vacanţa de început de an. Ştii, toate lucrurile bune încep cu o mică pauză. (râde)

Ce ţi-au mai complicat viaţa oamenii ăştia cu Vocea României!

(Râde) Ce-mi fac oamenii ăştia nu mi-a mai făcut nimeni în viaţă, e tare frumos, îmi place. E obositor, e solicitant, dar e foarte frumos.

viv_julie_mayaya_2013

 

Brusc, ai devenit vedetă. Cum te împaci cu asta?

E distractiv. Eu ştiu cine sunt şi ce fac şi apoi citesc prin ziare tot felul de lucruri interesante. Mă distrează să văd cum mă percep unii.

Şi cum te percep?

Nu ştiu, unii scriu că aş fi avut o situaţie materială extraordinar de bună înainte de Vocea României, alţii scriu că nu am bani nici să-mi plătesc chiria şi că duc o viaţă grea… Eu, una, mă distrez pe seama acestor ştiri. Poate că apropiaţii mei, când citesc, cred unele lucruri.

Până la urmă, te descurcai din cântat înainte să devii Vocea României?

Da, pot să spun că viaţa de artist e sezonieră. Sunt perioade în care e de muncă şi dacă e de muncă, clar sunt şi bani, şi sunt perioade în care nu e de muncă. Bineînţeles că atunci când treaba merge bine, situaţia materială este înfloritoare. Apoi, când stai degeaba, cum era cazul la mine în luna ianuarie, trăieşti din ce ai strâns, ca un fel de „Greierele şi Furnica'. De multe ori, îţi faci nişte calcule, nişte rezerve, dar ştii cum e cu socoteala de acasă care nu se potriveşte cu cea din târg. Câteodată matematica mea dă greş, dar nu pot să mănânc. Nu se pune problema. Oo! Pe Facebook primesc mesaje de la tot felul de persoane pe care nu le cunosc, cum că au diverse probleme de sănătate şi au nevoie de bani pentru nu ştiu ce operaţie, nu ştiu unde. Deja toată lumea mă întreabă ce am făcut cu banii. Staţi, fraţilor, eu deocamdată vin cu banii mei de acasă, cei strânşi înainte de Vocea României.

A fi Vocea României înseamnă şi multe aşteptări din partea celorlalţi. Ce te sperie cel mai tare la acest nou statut?

E o responsabilitate, pentru că, uite, acum trebuie să ies pe piaţă cu o piesă care să mă pună în valoare. Oamenii m-au văzut la Vocea României cu nişte piese foarte bune şi foarte dragi sufletului meu, care mi-au dat ocazia să-mi arăt calităţile vocale. Responsabilitatea cea mai mare de acum e să reuşesc să-mi găsesc o piesă care să fie la nivelul celor din concurs. Cum ar fi ca după ce am cântat Aretha Franklin, Christina Aguilera, să vin cu o piesă dance, despre mare, despre soare?

Eşti singura femeie câştigătoare a unui concurs de talente din România. Crezi că te-au votat mai mult bărbaţi sau femei?

Foarte multe femei mi-au spus „bravo, le-am arătat bărbaţilor că şi noi sun­tem puternice!' Sunt femei care îmi zic „tu eşti un simbol al nostru', sunt fetiţe mici care îmi spun „eu când o să fiu mare vreau să ajung ca tine.' Îmi creşte sufletul de bucurie când aud asta, îţi dai seama. Pe de altă parte, îmi pun mâna în cap şi-mi zic „vai, în ce m-am băgat!'(râde) Acum trebuie să am grijă să nu merg cocoşată pe stradă, să nu fiu văzută că-mi aprind ţigara, că se apucă fetiţele de fumat.

 

viv_julie_mayaya_201

 

Eşti mai curtată de când ai câştigat Vocea României?

Nu pot să-mi dau seama, acum sunt într-o relaţie. Ştii cum e, dacă la mine lucrurile merg foarte bine acasă, nu-mi place să mă uit în stânga şi în dreapta, avansurile le contracarez finuţ. Da, aud tot felul de afirmaţii precum „te-am văzut nu ştiu unde, arătai foarte hot!' (râde) Zic „mulţumesc' şi plec mai departe. Nu le dau atenţie.

Iubitul tău se consumă când vede câtă atenţie primeşti?

Îţi dai seama că da, dar asta e, am in­trat în horă, jucăm.

Cum v-aţi cunoscut? De cât timp sunteţi împreună?

Ne-am cunoscut în Centrul Vechi, acum un an. Eram cu o prietenă, amândouă supărate, şi am decis că în loc să facem ce făceam de vreo două zile, adică să ne plângem de milă una alteia, să ieşim în club. Ei bine, când să intrăm într-un club, ne-am intersectat cu un grup de băieţi mulatri. Unul din­tre ei mă vede şi le spune celorlalţi în franceză „uite-o şi pe verişoara noastră!' Eu, cum eram nervoasă şi supărată, mă întorc şi-i zic tot în fran­ceză „să ştii că înţeleg tot ce zici, băi, tu ăsta!' De acolo a început distracţia, am intrat în vorbă, ne-am cunoscut mai bine şi aia a fost! Nu e o poveste romantică „wow'! (râde) Culmea, sun­tem amândoi mulatri, amândoi cu mama româncă. Ne-am cunoscut în-tr-o miercuri sau într-o joi seară, când lumea nu prea iese în club.

viv_julie_mayaya_20130108_0267

 

Ai fost sfătuită să faci anumite schimbări de look după Vocea României?

Deocamdată, nu. Nu am un stilist al meu, de exemplu. Horia mi-a spus: „trebuie să te sfătuieşti cu un stilist de acum încolo, nu te mai îmbraci tu de capul tău'. Şi e un sfat foarte bun. Eu, după cum vezi, de capul meu mă îmbrac în blugi şi adidaşi. Îmi plac bi­juteriile, cerceii care „fac gălăgie', brăţările, dar nu le pot purta zilnic. Îmi plac tocurile foarte înalte, dar nu pot să merg cu ele de dimineaţa până seara. Când am să-mi găsesc un cala­pod comod, nu o să am nicio pro­blemă. Port mărimea 41, îmi e foarte greu să-mi găsesc o pereche de pantofi înalţi care să fie frumoşi şi comozi.

Deci s-ar putea să fie nevoie să po­zezi şi-n ipostaze de divă la un mo­ment dat.

Postura asta de divă mi se pare uşor forţată, cel puţin în cazul meu. Eu sunt o fată simplă, căreia îi place să cânte.

Să ştii că oamenii simpli nu au ase­menea talente.

(Râde) O să fac o schimbare în atitudi­ne, atunci. Eu sunt o fată destul de pri­etenoasă, de comunicativă, nu pot din­tr-o dată să pozez în „te rog frumos, eu am câştigat Vocea României, daa?' Nu pot face asta, nu sunt eu

 

 

POVEŞTI DIN TRECUT

Are doi fraţi şi o soră la Iaşi, oraşul natal. Unul dintre fraţi a chiulit o dată de la facultate pentru a fi alături de ea la Vocea României. Când era mică, părinţii ei au deschis o firmă de calculatoare, astfel că ea a moştenit această pasiune şi a urmat o facultate de profil. Are cunoştinţe de programare, grafică 3D şi iubeşte jocurile pe calculator.  Televiziunea publică din Congo, ţara tatălui său, vrea să o invite pe Julie alături de Horia Brenciu la un interviu. În copilărie, Julie a făcut tenis de câmp, volei şi judo. A încercat şi şah, dar o plictisea crunt, aşa cum ne-a declarat.

Julie va cânta alături de Horia Brenciu în concertele acestuia din martie, pregăteşte piesa de debut şi este hotărâtă să îşi facă band. Stilul ei va fi unul soul-rock, cu influenţe funky.

 

Interviu: OANA POPOIAG

Foto: ALEX GÂLMEANU

Machiaj: ANDRA MANEA

Coafură: CRISTINA TROHANI (Cristina Trohani Salon)

Vestimentaţie: RHEA COSTA, NISSA, KAREN MILLEN

Accesorii H&M şi garderoba vedetei.

Fotografiile au fost realizate la Collage

 

CONCURS: In martie un IPad mini poate fi numai al tau! Intră şi câştigă!  http://on.fb.me/XeIJVO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton