Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin criminal de război, pentru prima dată. Reacția dură din partea Moscovei

 Miniosu Alexandra
.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, l-a numit pe Vladimir Putin „criminal de război', pentru prima dată de la izbucnirea conflictului între Rusia și Ucraina. Oficialul de la Casa Albă și-a exprimat public opinia în privința liderului de la Kremlin, răspunzând astfel la întrebarea unei jurnaliste. Iată ce reacție dură a avut Moscova în urma celor spuse de el!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin „criminal de război', pentru prima dată. Președintele SUA l-a descris astfel pe liderul de la Kremlin miercuri, 16 martie, în vreme ce pleca de la un eveniment de la Casa Albă. Acesta a fost răspunsul lui la întrebarea unei jurnaliste.

joe-biden-putin-1joe-biden-putin-1

Miercuri, 16 martie 2022, Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin, pentru prima dată, „criminal de război'. Președintele american a făcut acest gest în contextul în care forțele ruse intensifică atacurile și bombardamentele asupra Ucrainei, notează CNN. De altfel, este pentru prima oară când administrația de la Washington cataloghează operațiunile militare din țara vecină ca fiind „crime de război'.

Citește și: Președintele Joe Biden despre războiul ruso-ucrainean:”Folosirea armelor nucleare ar avea consecințe devastatoare..”

Citește și: Joe Biden a anunțat că SUA interzice importurile de petrol și gaze din Rusia:„Lucrăm cu Europa pentru a reduce dependența de energia rusească'

Citește și: Cum se simte mama Ilenei Ciuculete, la 5 ani de la moartea artistei:„Cea mai mare durere pentru un părinte este să își îngroape copilul!'

Citește și: Simona Gherghe și soțul ei s-au mutat împreună după o lună de relație. Dar nu a fost dragoste la prima vedere:„Iubirea a venit…'/ EXCLUSIV

Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin criminal de război, pentru prima dată

Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin „criminal de război', în public, chiar în fața presei. Atunci, președintele SUA pleca de la un eveniment de la Casa Albă.

„E un criminal de război', i-a răspuns președintele Joe Biden unei jurnaliste care îi adresase o întrebare.

Declarația lui Joe Biden reprezintă o schimbare față de poziția anterioară a administrației. Până acum, oficialii, inclusiv președintele SUA, nu au afirmat că au fost crime de război în Ucraina. Aceștia au invocat investigațiile în curs pentru a stabili dacă acest termen ar putea fi folosit sau nu.

Secretarul de presă Jen Psaki, despre Joe Biden: „Vorbește din inimă'

Totuși, trebuie menționat faptul că oficialii au susținut că ei cred că atrocitățile sunt în curs și că țintirea intenționată a civililor ar reprezenta crime de război.

Ulterior, și secretarul de presă Jen Psaki a avut o reacție. A spus că „remarcile președintelui vorbesc de la sine', menționând că Joe Biden „vorbește din inimă'.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a transmis că, deocamdată, Departamentul de Stat nu a făcut o declaraţie oficială prin care să acuze Moscova de crime de război. Totodată, ea a trasmis că examinarea „legală' a problemei „este încă în curs de desfăşurare' la sediul diplomaţiei americane.

Reacția Moscovei la spusele lui Joe Biden

Reacția Rusiei nu a întârziat să apară în urma afirmației lui Joe Biden. Un purtător de cuvânt al Kremlinului a spus că a-l numi pe Vladimir Putin un „criminal de război' este „inacceptabil', arată Reuters, citând agenția de stat rusă TASS, conform The Guardian.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a transmis, la scurt timp după afirmația lui Joe Biden la adresa lui Putin, că aceste comentarii făcute de președintele SUA au o „retorică inacceptabilă și sunt de neiertat', relatează TASS.

„Considerăm că o astfel de retorică din partea unui şef de stat, ale cărui bombe au ucis sute de mii de oameni în întreaga lume, este inacceptabilă şi de neiertat', a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, conform Agerpres

În același context, TASS scrie că, acum aproximativ un an, pe 17 martie 2021, președintele american făcea tot o declarație tranşantă cu privire la omologului său rus, răspunzând afirmativ la întrebarea dacă îl considera pe Vladimir Putin un ucigaş', în cadrul unui interviu.

Ulterior, Putin a comentat acea afirmație și spunea atunci că oamenii au tendinţa să-i vadă pe ceilalţi aşa cum se văd de fapt pe ei înşişi. La acea vreme, liderul de la Kremlin amintea de un proverb din copilărie conform căruia cine zice ăla este'. La acel moment, cei doi oficiali au discutat și au trecut peste acel incident.

Biden a anunțat că SUA interzice importurile de petrol și gaze din Rusia

Pe 8 martie, Biden a făcut un alt anunț important. Președintele Statelor Unite ale Americii a transmis că America interzice toate importurile de petrol și gaze din Rusia, în contextul unei noi lovituri pe care poporul american o administrează mașinăriei de război a președintelui Rusiei.

Tot atunci, la Casa Albă, președintele american a transmis că Washingtonul lucrează îndeaproape cu Europa în vederea stabilirii unei strategii pe termen lung în ceea ce privește reducerea dependenței europene de gazul din Rusia.

„Astăzi anunț că Statele Unite țintesc principala arteră din economia Rusiei. Interzicem toate importurile de petrol rusesc, gaze rusești și energie rusească. Asta înseamnă că petrolul rusesc nu va mai fi acceptat în porturile Statelor Unite, iar poporul american va administra încă o lovitură puternică mașinăriei de război a lui Putin.

Este o mișcare care are o susținere bipartizană puternică în Congres și, cred eu, la nivelul țării’, a declarat Joe Biden, conform b1tv.

Sursă foto: Facebook, Hepta, Captură Twitter

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton