Încă un medic din România a murit de COVID-19. Profesorul Istvan Benedek a fost primul medic român care a efectuat un transplant de măduvă la un adult

 Cica Cristina
.

Noul coronavirus a făcut încă o victimă: este vorba despre profesorul Istvan Benedek, primul medic român care a efectuat un transplant de măduvă la un adult!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Profesorul Istvan Benedek a fost răpus de noul coronavirus! Era unul dintre cei mai respectați medici din țară și, în ciuda faptului că se pensionase, continua să-și practice meseria la 71 de ani!

La începutul lunii august, nu mai puțin de 11 cadre medicale ale clinicii de hematologie au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. Printre aceștia se numără și profesorul Benedek, a cărui stare s-a agravat, fiind transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Târgu Mureş.

Citește și: Ilinca Vandici recunoaște că e geloasă:„Am un bărbat frumos, deștept, de succes, dorit și râvnit'. Ce spune despre al doilea copil / EXCLUSIV

Istvan Benedek s-a remarcat precum primul medic român care a efectuat un transplant de măduvă la un adult, însă nu a fost singura sa premieră medicală: tot el a realizat aceeaşi procedură pentru prima oară la bolnavi cu leucemie acută și a mai reușit să trateze un bolnav cu scleroză multiplă și boală autoimună, tot cu ajutorul transplantului de măduvă.

Citește și: Antonia și Alex Velea au împlinit 8 ani de relație, dar se iubesc ca-n prima zi!„Sunt încă îndrăgostită de tine!'

A dat dovadă de curaj când a decis să injecteze celule stem în arterele coronariene ale unor blnavi care făcuse un infarct miocardic, notează stirileprotv.ro.

Citește și: Scandal în casa lui Brigitte Pastramă:s-au auzit țipete și pumni în pereți! Gestul care a enervat-o la culme pe soția lui Florin Pastramă

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton