În timp ce supușii săi fac foamea, Regele african Mswati al III-lea a cumpărat 19 mașini Rolls Royce pentru cele 15 soții ale sale!

 Oana Pantazi
.

Mswati al III-lea, Regele fostului regat Swaziland, actualul Eswatini, a comis aroganța supremă – acesta a cumpărat nu mai puțin de 19 mașini Rolls Royce pentru cele 15 soții ale sale, iar asta în timp ce supușii săi trăiesc la limita sărăciei!

E greu de stabilit ce e mai șocant – faptul că Regele Mswati al III-lea al Eswatini, ultima monarhie absolută din Africa și o țară extrem de săracă, a cumpărat 19 mașini Rolls Royce sau că acesta are 15 soții… Cert este că, la aflarea veștii, internetul a luat foc, cu atât mai mult cu cât mașinile de lux costă nu mai puțin de 12 milioane de lire sterline!

Mswati al III-lea are 23 de copii!

Conform TimesLive, „săptămâna trecută, 19 Rolls Royce au fost livrate în Swaziland, pentru uzul excluziv al regelui, al mamei sale și al celor 15 soții ale sale”. Mswati al III-lea, în vârstă de 51 de ani, a fost încoronat în aprilie 1986, pe când avea doar 18 ani, iar în 33 de ani de domnie familia lui a crescut exponențial, regele poligam ajungând să aibă 15 soții și 23 de copii.

Conform sursei citate, „mașinile sunt destinate flotei regale și folosinței exclusive a familiei, dovada totală a aroganței și a lipsei de respect a monarhului față de poporul sărac din Swaziland,” unde 63% din populație trăiește sub limita sărăciei!

Supușii săi trăiesc cu mai puțin de 1 $ pe zi!

În pofida acestui fapt, liderul națiunii, a cărui avere se ridică la 200 de milioane de dolari, nu se jenează să trăiască în lux, să-și achiziționeze mașini super scumpe avioane private ori să aibă propriul aeroport. De exemplu, în 2014, Mswati al III-lea a crescut bugetul casei regale cu 61 de milioane de dolari, asta în timp ce majoritatea populației trăiește cu mai puțin de 1 dolar pe zi, conform The Guardian.

Drept urmare, la scurt timp după ce, în stradă, au avut loc proteste ample ale funcționarilor publici, Regele Mswati al III-lea s-a gândit să-și recompenseze soțiile și copiii cu luxoasele mașini. Mai mult, acesta ar fi plasat o comandă și pentru 120 de mașini BMW, iar anul trecut, când a împlinit 50 de ani, monarhul s-a cadorisit cu un alt avion privat, în sumă de doar 13,2 milioane de dolari!

Foto: Profimedia, Twitter

Regele Mswati al III-leaRegele Mswati al III-lea

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton