Ileana Șipoteanu i-a făcut parastas soțului său, Dumitru Lupu, chiar de ziua ei: "Am plâns și am râs, dar s-a și cântat!"

 Dumba Gabriela
.

În urmă cu trei ani, chiar în noaptea în care Ileana Șipoteanu împlinea 50 de ani, compozitorul Dumitru Lupu a plecat la Ceruri. Devastată de pierderea soțului ei, cântăreața nu s-a mai putut bucura de atunci de ziua ei, iar pe 22 iulie, când a împlinit 53 de ani, Ileana a făcut parastas bărbatului pe care l-a iubit aproape 30 de ani.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

'Ne lipsește foate mult. A fost un artist care a ars tot timpul. Lucra 25 din 24 ore și totuși a plecat prea curînd. Mai avea mult de lucru. Dacă ar fi apucat perioada asta a pandemiei, sigur ar fi scris 200 de melodii sau vreo cîteva spectacole', a declarat artista pentru Click!.

Sâmbătă, Ileana Șipoteanu i-a făcut parastas lui Dumitru Lupu, în condițiile impuse de pandemie. 'Am făcut pomenirea de 3 ani la mormânt, doar cu cîțiva prieteni, ca să respectăm cerințele acestei perioade. Am stat vreo două ore acolo și ne-am adus aminte fiecare câte ceva haios despre el. Am plâns și am râs, dar s-a și cîntat', a mai spus Ileana Șipoteanu.

'Ești iubirea vieții mele'

Ileana Șipoteanu a inscripționat pe cavoul regretatului compozitor o parte dintre cele mai renumite melodii ale sale. Pe partea de sus a cavoului, realizat din marmură albă, unde se află și crucea, este scris refrenul melodiei 'Ce mult te-am iubit', interpretată chiar de Ileana, iar în partea din față se găsește refrenul melodiei 'Gara noastră', interpretată de Gabriel Dorobanțu.

Pe placa de jos a locului de veci, tot din marmură, sunt inserate cele mai cunoscute șlagăre ale compozitorului, de la 'Hai, vino iar în gara noastră mică', interpretat de Gabriel Dorobanțu, până la 'Ești iubirea vieții mele', melodie cântată chiar de ea.

aD1iNzZjY2U0NDg5YzYwNTNmMDRmZDQ1YWZkMzUwMTY0Mg.thumb_aD1iNzZjY2U0NDg5YzYwNTNmMDRmZDQ1YWZkMzUwMTY0Mg.thumb_

Dumitru Lupu a murit la vârsta de 65 de ani, în brațele fiicei lui, Dumitrana Teodora, pe 22 iulie 2017, în urma unui infarct, chiar de ziua de naștere a soției lui, Ileana Șipoteanu.

Dumitru Lupu a fost înmormântat la Cimitirul Central din Constanţa.

S-au iubit aproape 30 de ani

„În 1991 el s-a mutat de la Piteşti la Constanţa, ca dirijor. Şi, în 1992, m-am mutat şi eu, iar pe urmă am început facultatea de teatru. În 93 ne-am căsătorit civil. A fost un moment care m-a luat prin surprindere… Eu chiar nu mă gândeam atunci la asta, pentru că eram ocupată, aveam contracte, dar el mi-a zis: «Să ştii că la ora 1 mergem la Casa Căsătoriilor, că ne aşteaptă doamna Elena Crăciun, ofiţerul stării civile».

Şi zic: «Poftim?!!!» Nu pentru că m-ar fi pus în faţa faptului împlinit, dar parcă nu eram chiar pregătită. Nunta am făcut-o odată cu botezul fiicei noastre, în 7 ianuarie 1996. Dumitrana s-a născut pe 12 noiembrie 1995, după care, în 96, am făcut şi botezul şi nunta', povestea Ileana într-un interviu pentru revista Tango.

Dumitru Lupu era profesor la Universitatea „Ovidius' din Constanţa din anul 2014 şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. De asemenea, el a fost dirijor la Teatrul Fantasio din Constanţa şi la Teatrul 'Al. Davila' din Piteşti, dar şi iniţiatorul Festivalului «Mamaia copiilor». A absolvit Conservatorul 'Ciprian Porumbescu' din Bucureşti.

foto: Click!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton