Cum s-a schimbat viața lui Șerban, premiantul clasei din filmul Liceenii. Ce face și cum arată acum actorul Tudor Petruț, după 30 de ani petrecuți în America

 Dumba Gabriela
.

Imposibil să nu vi-l amintiți pe Șerban, elevul nesuferit din Liceenii, premiantul clasei și, implicit, preferatul lui Isoscel! A luptat cu Mihai (Ștefan Bănică) pentru inima Danei (Oana Sârbu) și chiar dacă a pierdut, cu siguranță ocupa un loc de cinste în inimile mamelor care au îndrăgit filmul. De 30 de ani, actorul Tudor Petruț locuiește în America și își amintește cu drag de epoca Liceenii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Proaspăt absolvent de regie de teatru, Tudor Petruț a emigrat în America, la câțiva ani după ce a jucat în Liceenii. Vedetă în România, actorul a ajuns în „țara tuturor posibilităților” fără ca nimeni să-l cunoască și a început de la zero în industria filmului.

A încercat câteva casting-uri, câteva ore pe platourile de filmare, dar nu a fost suficient de răbdător așa că a abandonat. Dar pentru că nu degeaba fusese preferatul lui Isoscel și pentru că bagajul lui de cunoștințe teoretice era mult mai bogat decât cel al californienilor, și-a luat repede licența în pedagogie și a devenit profesor de matematică, ceea ce face și acum. Dar nici regia nu a rămas abandonată, potrivit Life.ro.

„Am dat examene de licență pedagogică, aflând că se caută profesori de matematică. Fiind absolvent de liceu de mate-fizică – până și în film eram favoritul profei de mate Isoscel – și exmatriculat la cerere de la Facultatea de Construcții, deci știind ceva științe exacte, mi-a fost extrem de ușor să iau examenele. Și să mă obișnuiesc cu programa analitică californiană, mult sub nivelul educației secundare românești de pe vremea mea. Nu a trecut mult timp și am găsit un post de profesor și am rămas în învățământ de atunci.”, mărturisește Tudor.

Însă, „am un scenariu pe care îl scriu cu o colegă romancieră din Romania, aflat în faza de finisare.”, mărturisește Petruț. Iar „anul viitor o să propunem un proiect de serial de televiziune”, dă el asigurări.

2016_mellow1574-800×11992016_mellow1574-800×1199

Face de toate în America!

„Mă puteți asculta în fiecare miercuri seara în emisiunea lui Gabriel Basarabescu la Radio România Actualități și ocazional în emisiune cu Radu Micu la Radio România Timișoara. Scriu despre Hollywood în „See Beyond Magazine' și revista „HORA în America' care apar în Los Angeles, și comentarii politice-satirice în „Gândacul de Colorado' și „Occidentul Românesc'.”, a mai declarat Tudor Petruț pentru life.ro.

„Mi se întâmplă des când mă întâlnesc cu români care mai știu de „Liceenii' să ma identifice imediat cu „baiatul care a vrut să i-o ia pe Oana lui Mihai'„, se amuză Tudor.

Tudor Petruț are doi copii născuți în America și spune că ei sunt motivul pentru care a plecat din România. „Ștefan și Alexandru, au învățat mai întâi să vorbească românește”, spune Tudor.

„În mod evident îți lipsește familia imediată. Fără ei, cel puțin sărbătorile sunt mai mereu triste la început, chiar dacă primești toată căldura de la familia cea nouă. Apoi, mai ales dacă ești o persoană sociabila, e greu fără prieteni, fără gașca de nedespărțit care ți-a marcat tinerețea. Până ajungi, dacă ajungi, la un oarecare succes artistic, îți lipsește susținerea unui grup de creatori cu care erai obișnuit să împărtășești procesul artistic. Nu e simplu să te transformi din vedetă într-o persoană oarecare, pierdută într-o lume care de-abia auzise de România sau de faptul ca există teatru sau filme românești.„, a declarat Tudor Petruț.

2_22_2

A revăzut România după 25 de ani

„După douăzeci și cinci de ani de absență, am revenit în țara mamă cu câțiva ani în urmă. De atunci călătoresc în fiecare an ca să fiu alături de mama mea măcar câteva săptămâni. Încerc de fiecare dată să văd cât de multe spectacole de teatru (pasiunea mea eternă). Profit de starea de vacanță ca să mă întâlnesc și să depănăm amintiri cu prietenii. România e o țară modernă, vibrantă, care oferă o sumă de oportunități economice remarcabile. Și care are un potențial turistic de invidiat.”, a mai declarat Tudor în Life.ro.

„Liceenii: Reuniunea'

Tudor Petruț mărturisește că a scris scenariul pentru „Liceenii: Reuniunea”, însă ideea lui nu a fost primită cu mare entuziasm: „Am bănuit că ar fi o mină de aur pentru un grup de producători români. După câteva discuții amiabile, proiectul a fost abandonat.”.

foto: Life.ro

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton