Englezii au găsit arma anti-COVID: stilul de viață sănătos. Însuși premierul Boris Johnson s-a apucat de sport și dietă, după ce s-a vindecat de COVID-19

 Dumba Gabriela
.

Marea Britanie este una dintre țările care au realizat importanța unui stil de viață sănătos în lupta cu COVID-19 și rolul esențial pe care îl au sportul și alimentația pentru un sistem imunitar puternic și, implicit, pregătit să lupte cu orice boală. În acest sens, premirul Boris Johnson se oferă drept model pentru populație și și-a schimbat stilul de viață.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Spre deosebire de România, alte ţări au realizat că, până la apariţia unui vaccin sau tratament, pe lângă purtarea măştilor şi distanţarea fizică, mai există o singură soluţie concretă pentru diminuarea efectelor coronavirusului: promovarea unui stil de viaţă sănătos, în rândul populaţiei.

În Marea Britanie, această abordare e cea mai vizibilă, iar asta pentru că, în primul rând, însuşi Boris Johnson, premierul ţării, a simţit ce înseamnă să iei COVID-19, când ai şi multe kilograme în plus.

În aprilie, Johnson (56 de ani) s-a îmbolnăvit şi situaţia sa s-a înrăutăţit atât de mult, încât a fost internat la Terapie Intensivă. După ce s-a vindecat, Johnson şi-a schimbat, în primul rând, propriul stil de viaţă, potrivit adevărul.ro. S-a apucat de alergat, şi-a curăţat dieta şi s-a pus pe slăbit. Şi a vorbit, deschis, despre această transformare.

„Când am luat COVID-19 aveam foarte multe kilograme în plus. Eram prea gras. De ani buni, voiam să slăbesc şi, la fel ca mulţi oameni, aveam probleme mari cu greutatea. Dacă reuşiţi să daţi câteva kilograme jos şi să aveţi grijă de sănătatea voastră, veţi uşura şi misiunea sistemului sanitar din Marea Britanie, a spus Johnson, într-un mesaj video transmis populaţiei.

Dincolo de vorbe însă, premierul a trecut şi la acţiuni concrete. Marea Britanie a lansat proiectul denumit „Better Health (n.r. – Sănătate mai bună), într-o tentativă de a combate rata mare a obezităţii. Iar asta pentru că UK e considerată ţara europeană cu cei mai mulţi graşi. Aici, 30% din oameni suferă de obezitate.

Reclame la junk-food, interzise la TV

În cadrul proiectului „Better Health, Guvernul britanic a adoptat o serie de măsuri concrete:

*Reclamele la junk-food nu mai pot fi difuzate la TV, înainte de ora 21.00, în ideea că, după această oră, mai puţini copii se află în faţa televizoarelor.

*Încurajarea activităţii fizice, precum mersul la sală, plimbările pe jos, mersul pe bicicletă.

*De asemenea, există o propunere pentru ca restaurantele să fie obligate să treacă în meniu şi numărul de calorii, în dreptul porţiilor servite.

Boris Johnson a explicat că, dacă prin programul „Better Health, va scădea numărul celor care suferă de obezitate, sistemul medical din Marea Britanie va fi scutit de cheltuieli uriaşe. „Dacă prin campania noastră, fiecare individ supraponderal ar da jos măcar 2,5 kilograme, sistemul sanitar ar economisi 135 de milioane de dolari, în următorii cinci ani, a explicat Boris Johnson.

„Dovezile arată că, în cazul celor care sunt supraponderali, riscul dezvoltării unei forme severe de COVID-19 sau chiar cel al decesului e mult mai mare. De aceea, e mai important ca oricând să luăm măsuri pentru combaterea obezităţii!, a explicat doctorul Alison Tedstone, nutriţionist la Direcţia de Sănătate Publică din Anglia.

foto: Adevarul

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton