Florin Cîțu, după ce s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski, în Ucraina: „Ceea ce am văzut deschide ochii lumii asupra acțiunilor Rusiei”

 Miniosu Alexandra
.

Florin Cîțu a făcut primele declarații după ce s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski, în Ucraina. În urma vizitei făcute miercuri, 27 aprilie, în țara vecină, Președintele Senatului a susținut că ceea ce a văzut deschide ochii omenirii asupra acțiunilor Rusiei. Totodată, el a transmis că România va oferi și mai multă asistență statului vecin.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Florin Cîțu a făcut declarații după ce s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski, în Ucraina. Președintele Senatului a fost ieri, 27 aprilie 2022, în țara vecină, pentru a discuta cu președintele ucrainean, dar și pentru a vizita orașele distruse de soldații ruși. În urma celor văzute, acesta a transmis că România acceptă în continuare refugiați și va oferi mai multă asistență Ucrainei.

florin-citu-zelenski-7florin-citu-zelenski-7

Florin Cîțu a stat de vorbă cu presa și a făcut câteva declarații după ce s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Acesta a vizitat diferite orașe distruse de invadatorii ruși. Conform spuselor lui, ceea ce a văzut deschide ochii lumii asupra acțiunilor Rusiei.

Citește și: Strategia lui Putin în Ucraina.De ce evită „din toate puterile' întâlnirea cu Zelenski

Citește și: Zelenski susține că Rusia va ataca țările din apropierea Ucrainei, dacă aceasta va fi cucerită:„Polonia, Moldova, România și statele baltice vor deveni următoarele ținte'

Citește și: Cât a slăbit Gigi Becali după ce a consumat doar compot și pâine cu gem, în Postul Paștelui:„Aveam 82 de kilograme și acum am…'

Citește și: Cum își menține Monica Anghel silueta, după ce a slăbit 30 de kiograme. La ce a renunțat:„Îți face poftă de mâncare'

Florin Cîțu, după ce s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski, în Ucraina

„Ceea ce am văzut deschide ochii lumii asupra acțiunilor Rusiei. România acceptă refugiați din Ucraina, dar vom oferi și mai multă asistență Ucrainei', a declarat Florin Cîţu după ce a vizitat oraşele distruse din Ucraina.

La începutul lunii aprilie, Irpin, Bucha, Hostomel și întreaga regiune Kiev au fost eliberate de soldații ruși. Conform Antena 3, în orașele și satele eliberate au fost înregistrate ucideri în masă ale civililor ucraineni de către forțele ruse. Acestea sunt doar unele dintre ororile războiului ruso-ucrainean, după ce Rusia a invadat țara vecină în februarie 2022.

De ce nu a fost Florin Cîțu alături de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu în Ucraina

Ieri, Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a precizat că Florin Cîțu va avea întâlniri atât cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, cât și cu premierul Denys Shmyhal.

„Dacă a zis că se duce, s-a dus. Demersul său, unul firesc, trebuie văzut în spiritul seriozității. Faptul că președintele Camerei Deputaților a mers ieri (marți – n.r.) cu premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, a fost o decizie a președintelui Camerei Deputaților, care a preferat să meargă cu prim-ministrul Ciucă', a transmis Daniel Fenechiu.

Tot ieri se menționa că Florin Cîțu se va întoarce în România miercuri noaptea sau joi dimineață.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a fost marți într-o vizită oficială în Ucraina, împreună cu Nicolae Ciucă.

Aceștia au avut întrevederi cu președintele Volodimir Zelenski, cu premierul Denys Shmyhal și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, mai scrie sursa citată.

Mesajul prim-ministrului Nicolae Ciucă, după ce s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, l-a asigurat pe Volodimir Zelenski de sprijinul deplin al României în eforturile de a opri „agresiunea ilegală și imorală a Rusiei’, în timpul vizitei de marți din Ucraina.

„Am fost onorat să îl întâlnesc astăzi, la Kiev, pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. L-am asigurat de sprijinul deplin al Românei. În eforturile de a opri agresiunea ilegală și imorală a Rusiei. Atrocitățile umane și distrugerile materiale suferite de această țară.

L-am asigurat pe președintele Zelenski că România sprijină, în aceste momente dificile, derularea unei investigații internaționale. Care să tragă la răspundere pe cei vinovați de comiterea de crime internaționale. Inclusiv prin contribuția financiară voluntară recentă, decisă de Guvernul României, către Fondul fiduciar al Curții Penale Internaționale’, a scris Nicolae Ciucă României pe Facebook.

Sursă foto: Facebook, hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton