Fiul Valeriei Seciu și al lui Octavian Cotescu s-a călugărit și s-a retras pe Muntele Athos: „Mama a fost împăcată”

 Ifrim Georgiana
.

Fiul Valeriei Seciu și al lui Octavian Cotescu s-a călugărit și s-a retras pe Muntele Athos. După terminarea celor două facultăți, respectiv de Construcții și de Teologie, Alexandru Cotescu a decis să se retragă pe Muntele Athos, iar astăzi este cunoscut drept Părintele Daniil. Acesta a susținut că mama sa a fost împăcată cu această decizie și este fericită că fiul ei și-a găsit calea.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

După o călătorie pe Muntele Athos, Alexandru Cotescu a hotărât să se călugărească și să îmbrățișeze viața de pustnic. Decizia a fost luată în anul 2000, iar de atunci, fiul celebrilor actori poartă hainele monahale. În Muntele Athos, la Vatoped, sunt 150 de călugări şi candidaţi la călugărie din toată lumea, care și-au închinat viața lui Dumnezeu. Alexandru Cotescu, devenit părintele Daniil, a spus ce l-a determinat să îmbrace straiele sfinte și cum a primit mama sa această veste.

valeria-1valeria-1

Fiul Valeriei Seciu și al lui Octavian Cotescu s-a călugărit și s-a retras pe Muntele Athos. „Călugărul trebuie să se sfinţească. De aia vine aici', susținea fiul actorilor, într-un interviu mai vechi.

Citește și: Drama neștiută a actriței Valeria Seciu:a rămas văduvă de tânără, iar fiul s-a călugărit la muntele Athos

Citește și: Romică Țociu, Paula Chirilă și Cătălin Cazacu au fost implicați într-un accident rutier:”Am avut noroc că am avut toți centuri de siguranță”

Citește și: Mădălina Ghenea, apariție spectaculoasă în costum de baie. Fotografiile au fost făcute de fiica sa:„Nimic nu poate deveni mai…'

Citește și: Cum arată cea mai numeroasă familie din România. Georgiana a fost însărcinată în fiecare an, în ultimii 20 de ani:„Ne descurcăm bine'

Fiul Valeriei Seciu și al lui Octavian Cotescu s-a călugărit și s-a retras pe Muntele Athos

Alexandru Cotescu, devenit călugărul Daniil, a declarat că mama sa este împăcată cu această decizie și este bucuroasă că fiul ei și-a găsit drumul în viață.

„Mama a fost împăcată când am plecat. A fost bucuroasă că eu sunt fericit şi îmi găsesc calea. Asta trebuie să facă un părinte până la urmă. Să se jertfească, să jertfească liniştea lăuntrică pentru ca fiul sau fiica sau copilul să îşi găsească drumul în viaţă. Şi ea a ştiut să facă lucrul acesta.

Sunt oameni care caută foarte mult, oameni care caută puţin, oameni pe care îi aduce Dumnezeu, oameni pe care îi aduce Maica Domnului fără tulburări, fără îndoieli. Şi eu cam aşa am păţit. Pe mine m-a adus fără să caut prea mult', a spus Părintele Daniil, potrivit newsweek.ro.

„Călugărul trebuie să ajungă se sfinţească'

În cadrul emisiunii „România, te iubesc!', fiul actriței Valeria Seciu a vorbit despre motivele care l-au determinat să îmbrace hainele monahale.

„Am venit mirean. Aveam părul mai mic ca al tău. A crescut între timp… a crescut numai părul, din păcate. Deci n-a fost o ruptură… n-a fost. Poate a fost un pic neaşteptată pentru cei din jurul meu. Nu se aşteptau. Ba chiar îmi plăcea să glumesc. Nu le spuneam multora.

Îmi aduc aminte că era un prieten, un cunoscut, îmi spunea că eu am fost în Halkidiki în vacanţă. Bravo, şi eu tot acolo mă duc… şi am venit în vacanţă. Şi am rămas în vacanţă. E ca o vacanţă aici… e marea aproape.

E mare, dar pe care îl face Dumnezeu unui om să îi deschidă inima şi mintea, să se apropie de monahism. Nu îl face multora. Şi din cauza asta suntem şi noi… avem de dat socoteală că ni s-a dat darul ăsta şi nu ştim ce să facem cu el.

Călugărul trebuie să se sfinţească. De aia vine aici. E simplu. Trebuie să înveţe să se cunoască pe sine însuşi şi să înveţe să îl iubească pe Dumnezeu. Şi aşa cum spune Sfântul Isaac Sirul, a-L Iubi pe Dumnezeu înseamnă a nu-ţi găsi odihna decât în Dumnezeu.

Şi asta înseamnă sfinţenie. Călugărul trebuie să ajungă se sfinţească', a povestit călugărul pentru emisiunea de la PRO TV.

Sursa foto: Arhiva Viva! & Captură video

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton