Festivalul Brazilor de Craciun, imagini si povesti

 Adina Rosetti
.

Hamid Nicola Katrib & United Media  – Amintiri din Copilarie

Nu stim altii cum sunt, dar pentru noi, Craciunul  inseamna caldura unui camin, multa zapada, rasetele galagioase ale copiilor, jucarii, povesti spuse la gura sobei, cozonaci calzi.
Bradul  pe care l-am creat  se numeste Amintiri din Copilarie si reprezinta intoarcerea la lucrurile simple, frumoase si inocente ale copilariei.
Bradul de Craciun nu inseamna opulenta sau lux, ci este, inainte de toate, un simbol al solidaritatii umane, al bucuriei impartasite si al sperantei pentru un an mai bun.
Vrem sa transmitem mai departe ca orice copil trebuie sa aiba sansa unei copilarii fericite si sa se bucure de momente de nepretuit.

 

Oxette  –  Culorile copilariei

In copilarie, fiecare dintre noi avea cate un joc sau activitate preferata, insa toti vedeam viata in culori. Bradutul Oxette isi doreste sa aduca in viata copiilor pe care Salvati Copiii ii ajuta an de an cate putin din culorile copilariei. Coloratul reprezinta una din principalele noastre activitati din copilarie si un exponent al educatiei noastre primare. Creioanele colorate sunt instrumentele pe care fiecare dintre noi le-a folosit odinioara, dar si acum, alaturi de copiii nostri. Folosirea creioanelor colorate ne ofera astfel libertatea de a comunica cu noi insine, dar si libertatea de a exprima celor de langa noi ceea ce simtim!

 

Anca Rusu – Bradutul Printesei Polonic

Este bradul tuturor amintirilor dulci, impodobit cu 850 de lingurite argintii pentru desert, simbolizand rasfatul copilariei de care cei mai multi dintre noi ne-am bucurat. Printesa Polonic l-a impodobit cu multa dragoste si rabdare, amintindu-si de tortul cu mere si nuci al mamei, de cozonacii bunicii Elvira sau de cornuletele cu magiun ale bunicii Adriana. Este bradul gusturilor copilariei pe care nici unul dintre noi nu le-a uitat, un brad impodobit cu suflet si cu dorinta ca si acei copii mai putin norocosi sa pastreze in amintire gusturi dulci ale celei mai frumoase perioade din viata.

 

 

Bogdan Mihai Radu

Craciunul este o sarbatoare a bucuriei, a familiei si mai ales un prilej de a-i strange pe cei dragi in jurul bradului. Unele dintre cele mai frumoase amintiri din copilarie le am din perioada sarbatorilor de iarna. Prin masuta-brad am vrut sa creez un obiect care sa poarte cu el amintirile unor momente speciale, dar care sa fie si functional in acelasi timp. Bradutul este fixat pe o masuta de dimensiuni mici, in viziunea mea, o sugestie pentru a servi cafeaua sau ceaiul impreuna cu persoanele dragi. Confectionat pe schelet din fier, bradutul este acoperit cu foite de argint legate cu sfoara si este impodobit cu globuri transparente din sticla. Culorile care predomina sunt argintiul si magenta-mov care se imbina armonios pentru a sugera emotia unei sarbatori pline de magie. Masuta-brad este creata pentru cei care vor sa se bucure de Craciun in fiecare zi a anului.

 

Mark Twain International School – Cuibar de ingeri

Ei au venit izvor de apa vie/ Noi nu stiam prea bine cine sunt/ Cu zborul obosit de-atat Pamant, / Ei jinduiau dup-o … hulubarie/ Cu cer din Rai si cetina din munti,/ Sa-si odihneasca pasii lor desculti.

Noi le-am croit salas din patru pini./ Ei au venit. La inceput putini./ Apoi  din ce in ce mai multi./ Acum, din cuibul  lor rasar lumini/ De muzici parfumate si zglobii,

Incat tu, muritor de rand, nici azi nu stii/ Daca sunt ingeri,/ Daca sunt copii …

 

 

Bradul presei

Jurnalisti din cele mai importante trusturi media, precum si bloggeri renumiti, doresc ca  prin acest demers sa sustina dreptul la educatie al copiilor.Timp de mai bine de o ora invitatii au retrait, alaturi de copii, clipele frumoase din copilarie cand pregateau ghirlande sau globulete pentru bradul de Craciun. Sub indrumarea designerilor Ana Wagner si Cristian Samfira, decoratiuni dintre cele mai originale au dat viata si culoare Bradutului Presei.

 

 

Copiii din programele educationale Salvati Copiii – Bradul cu povesti

Va vom spune povestea creionului cel trist. Era bine ascutit, dar pe foaie el lasa doar dare stranii. Celelalte creioane radeau de el, iar copiii nu-l foloseau niciodata. Curios, creionul cel trist intreba celelalte creioane ce fac ele toata ziua. Creionul galben ii raspunse ca deseneaza raze de soare si lanuri de grau. Creionul rosu desena inimioare si maci minunati. Verdele desena pasuni imense si brazi inalti, iar cel albastru colora cerul cu nori mici si razleti. Numai creionul nefolosit nu-si gasea rostul si suferea. Intr-o zi, insa, se trezi ca cineva il ridica si il strange cu grija intre degete. Era atat de emotionat… Asa ca lasa mana aceea de copil sa faca ce dorea din el. Iar ea mai intai desena o liniuta, un punct, iar apoi un bastonas. Incet, incet, acestea s-au transformat in litere si, in scurt timp, in cuvinte. Asteptase mult acest moment. Era un dar adevarat, cel al scrisului!

 

 

[gallery ids=""]

 

Foto: PR

 

 


 

 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton