Festivalul Brazilor de Craciun, imagini si povesti

 Adina Rosetti
.

Festivalul Brazilor de Craciun a ajuns anul acesta la editia cu numarul 12 si odata cu ea la cea mai bogata galerie de brazi. 27 de creatii, purtand semnatura unor renumiti designeri si artisti romani, vor aduce copiilor fara acces la educatie sansa unei vieti mai bune.

 

Fiecare brad poarta cu sine o poveste, un mesaj care va incerca sa miste cat mai multe suflete în cadrul licitatiei din seara de gala de pe 6 decembrie.

Creatiile ce vor fi licitate în aceasta editie apartin designerilor Doina Levintza, Wilhelmina Arz, Lena Criveanu, Rita Muresan, Mihaela Glavan, Stephan Pelger, Alexandru & Mihnea Ghildus, Ana Wagner & A. David Gallery, Kristina Dragomir & Europa FM, Cristian Samfira, Carmen Ormenisan, Iris Serban, Claudia Castrase, Irina Solomon & Azay, Veronica Zaharia & The One, Madalina Dorobantu, Maria Marinescu, Alexandru Ciucu, Mirela Stelea, Mihaela Drafta, Mirela Diaconu, Hamid Nicola Katrib & United Media. La acestia se adauga: Oxette, Anca Rusu, pictorul Bogdan Mihai Radu, Mark Twain International School, bradul presei, precum si bradul creat de copiii din centrele educationale Salvati Copiii.

 

Designerii au dezvaluit pentru viva.ro povestile din spatele creatiilor:

 

 

Maria Marinescu

Am realizat acest brad gandindu-ma la un brad traditional, la brazii din cartile de povesti pentru copii. Bradul este din lemn si are globuri superbe, unele pictate cu povesti de Craciun, prinse in decupajele placilor de lemn … Este un brad cum as fi visat eu cand eram mica.

 

Mirela Diaconu – Poveste de Craciun  

Am vrut sa realizez ceva  deosebit, mai mult decat un brad conventional, si anume o intreaga poveste de Craciun, o experienta senzoriala.  Mi-am amintit de carticelele cu povesti din care mama imi citea in fiecare seara de iarna, atunci cand eram mica, si care aratau oarecum ca acest brad'.  Mi-am dorit sa le pot spune o poveste frumoasa copiilor, sa reusesc sa ii transpun intr-un  peisaj de iarna, recreaend o intreaga atmosfera de basm.

 

Doina LevintzaProtejati planeta!

 

Stephan Pelger – 2013

… 13 are pentru mine o semnificatie extrem de frumoasa si pozitiva … are legatura cu familia si dragostea!  In plus, anul 2013 pentru mine va fi un an decisiv si cu multe schimbari pozitive pe plan profesional. De ce am ales sticla? Datorita fragilitatii, puritatii si transparentei ei, exact ca sufletul unui copil, si totusi  atat de dura uneori, exact ca viata acestor copii atat de incercati, pentru care ne straduim in fiecare an sa facem ceva bun!

 

Ana Wagner & A. David Gallery

Lucrarile de grafica si pictura pe portelan ale atelierului Wagner Arte au intrat intr-un nou univers, al bijuteriei de lux. De aceea, pentru Festivalul Brazilor de Craciun din anul acesta, Ana Wagner propune o bijuterie. Prin bijuterii, artista doreste o apropiere mai intima a creatiilor Wagner Arte de public, printr-o formula a elegantei. Ideea este de wearable art'. Bradutul bijuterie este realizat din argint rodinat si va purta noua diamante donate de A. David Gallery, prin generozitatea domnului Arie David, diamantar cu peste 32 de ani de experienta si membru al Bursei de Diamante din Israel. Intre cele 9 diamante va straluci si un briliant de 18 carate. Piesa de bijuterie semnata Ana Wagner are la baza influente ale curentelor Art Nouveau si Baroc (acele forme vegetale unduite, spiralate, arcuite jucaus).

 

Kristina Dragomir & Europa FM – Povestea bradutului de clestar

Europa FM a incurajat dintotdeauna excelenta si valorile autentice romanesti. La excelenta nu se poate ajunge fara acces la educatie. Copiii trebuie ajutati si incurajati sa imbratiseze scoala, iar eforturile noastre merg spre cei cu care viata nu a fost la fel de darnica. De aceea, cu ajutorul designerului Kristina Dragomir, am creat un bradut de clestar, un puternic simbol al Craciunului, dar si legat de povestile copilariei, ce formeaza un triunghi magic, transparent, in care diferentele sociale sunt estompate si doar ingerii sunt cei care au asezat pe crengi cateva stele culese de pe cer in spiritul generos al acestei sarbatori. Este o poveste care nu poate avea decat un final fericit: acela de a schimba in bine viata unui copil.

 

Carmen Ormenisan

Bradul meu este o reinterpretare a Pomului vietii, a carui poveste spune ca atunci cand a existat pe pamant totul era diferit… un univers in care nu era durere, nici dezintegrare,un univers care nu dadea nici o dovada de abandon. Soarele era diferit, stelele diferite, galaxiile erau diferite. Era un univers frumos, curat, ideal, paradisiac… exact cum este sufletul unui copil. Eu cred ca investind in copii putem face si acest univers din prezent mult mai frumos. Am ales rosu si alb. Rosu intens – culoarea energiei, a pasiunii, a iubirii… si a Craciunului. Alb-culoarea inocentei, a puritatii, a pacii… si a Iernii. Pomul meu este decorat cu ingeri, a caror menire este sa ne pazeasca si sa ne duca pe drumul cel bun in viata,care ne ajuta sa luam deciziile cele mai bune pentru noi si pentru  cei din jurul nostru. Eu sper ca acest pom sa faca lumea buna… mai buna!

 

Iris Serban – Petale de trandafiri de Craciun

… povestea incepe cu : multumesc, lumina, suflet, lacrimi, fericire, liniste, emotie… Sentimente! Toate acestea sunt emotii care capata o valoare mult mai mare in preajma Craciunului. E o stare de gratie pe care o simtim cu totii … Ne regasim in scenarii fantastice, calde si pline de surprize, ne imaginam minuni, le simtim …Poate ca nu este doar un scenariu in suflet. Sa fie ea oare o stare a acelei  imagini perfecte, fara sa ne dam seama ca realitatea este total diferita…!? Realitatea?…poate o lume singura si straina sau poate doar o lume incredibil de frumoasa si plina de flori. Este alegerea nostra, cat si in ce fel ne dorim pentru noi, ei, sau pentru toti …… sa invatam, sa putem, sa simtim, sa spunem: multumesc !Daruind  fericire, liniste, emotii … Petale de trandafiri de Craciun, o poveste de neuitat !

 

Claudia Castrase & artistul vizual Bodo

De cativa  ani incoace, Craciunul vine la mine in noiembrie. Adica, o data cu invitatia de a participa la Festivalul  Brazilor de Craciun. Craciunul meu, cel cu o luna mai devreme, reuseste, de fiecare data, sa imi indrepte gandul catre familie, catre prieteni, catre ceea ce e important in viata. In fiecare an am ales sa fac bradul cu un prieten drag. Iarna aceasta l-am rugat pe George Bodocan-Bodo, artist vizual la Paris si prieten de-o viata, sa fie alaturi de mine in aceasta aventura. Am ales sa facem o lucrare pe panza, ca suport pentru gandul nostru de Craciun. Fiecare dintre noi si-a pus amprenta personala in acesta fuziune creativa.

 

 

Irina Solomom & Azay – Comoara lui Baragladin (dupa o povestire a Reginei Maria a Romaniei)

Intalniri armonioase a doua tipare culturale si estetice diferite (estul traditionalist si occidentul rafinat) au produs compozitii surprinzatoare ce reflecta gloria trecutului medieval romanesc aflat in proximitatea Bizantului, dar si neo-goticul victorian elaborat si decorativ. Lumina care razbate din Intuneric. Alama bruta, batuta si neslefuita si Cristalul pretios, fatetat si stralucitor. Frumusete pura, simpla si autentica si Ochiul antrenat pentru Frumos. Romania Salbatica si Esentiala careia Regina Maria i-a descoperit Frumusetea,  ascultand-o! Intalniri naucitoare a doua lumi cu valori diferite insa deschise si pregatite sa primeasca si sa daruiasca. Artistul ce modeleaza  maiastru materia esentiala si Mecena ce Intelege, Vede si Sustine.

 

Veronica Zaharia  si The ONE WISH- by Parlor

Designerul Veronica Zaharia si revista The ONE au creat acest brad cu gandul la cel mai pretios dar ce poate fi oferit copiilor: accesul la educatie. Pentru ca povestile copilariei nu ar exista fara copii care sa le citeasca. Bradul este realizat 100% din materiale naturale, literele sunt taiate si prelucrate manual prin metode traditionale de tamplarie si pot fi folosite ulterior pentru a decora diverse spatii. Suportul bradului este conceput ca o mini biblioteca in care am adunat o colectie de povesti pentru copii  semnate de Silvia Kerim, povesti de Craciun si povesti traditionale romanesti.

 

Madalina Dorobantu – Tableau de vie

Am pornit de la ideea unui brad negru pentru ca, in limite realiste, acesta este cadrul general al lumii in care traim. O lume macinata de dureri, de framantari, de lupte, de nesiguranta. Cu toate acestea, nimeni nu poate contesta sau nega faptul ca viata nu este doar un dat fatidic, ci si un dar. De aceea, pe fondul unei tristeti fundamentale – redata prin culoarea bradului, dar si prin pozitionarea sa, cu susul in jos – se adauga frumusetile mici si bucuriile marunte din care ne alimentam pe parcursul drumului. Bine pus intr-o rama pretioasa, totul rezulta, de fapt, in experienta completa a vietii pe care o traim, intr-un veritabil tablou al vietii.
Decoratiunile ne duc cu gandul la pasii pe care ii facem si lucrurile pe care le realizam pentru a da sens, greutate si demnitate existentei noastre, pentru a face negrul sa straluceasca, sa para mai putin opac si mult mai frumos decat l-am regasit initial. Incet-incet, de fapt, aportul personal al fiecaruia poate transforma lumea intr-o adevarata bijuterie, intr-o opera de arta, intr-un simbol, intr-o salvare.

 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton