Drama neștiută a Luminiței Gheorghiu. Fiica de 6 ani a murit în timp ce ea se pregătea pentru Moromeții

 Dumba Gabriela
.

Luminița Gheorghiu a murit astăzi, la vârsta de 71 de ani, după o lungă și grea suferință. Puțini au fost cei care erau la curent cu maladia care a determinat-o pe actriță să rărească aparițiile publice din ultima vreme. Viața Luminiței Gheorghiu nu a fost una ușoară, iar pierderea fiicei sale, în vârstă de 6 ani, i-a produs o suferință profundă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Unul dintre rolurile emblematice ale Luminiței Gheorghiu a fost cel al Catrinei Moromete din Moromeții, însă pentru regretata actriță acea perioadă a rămas una de doliu și suferință. Chiar în timpul pregătirilor pentru Moromeții, în 1985, Luminița o pierde pe fiica sa cea mare, Iuliana, la numai 6 ani, fapt ce produce o dramă uriașă în familie.

6219983162199831

În urmă cu mulți ani, actrița a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre cea mai gra încercare din viața asta, atunci când fiica sa a fost luată la îngeri:

„Iuliana o chema şi avea şase ani jumătate. Am un înger acum. După Revoluţie, mă uitam cum mamele îşi conduceau pe ultimul drum fetele de 18-20 de ani, în rochii de mireasă, şi mă gândeam: Doamne, ele sunt mai lovite decât mine. Eu am luat locul întâi şi la durere!', povestea Luminiţa Gheorghiu.

După pierderea care i-a zdruncinat din temelii viața, aceasta a primit un rol uriaș în filmul Moromeții, cel al Catrinei, cea de-a doua soție a lui Ilie Moromete, care avea grijă de șase copii.

Oana Pellea deplânge moartea Luminiței Gheorghiu

„A fost una dintre cele mai mari actrițe. A fost una dintre cele mai minunate ființe. A fost una dintre cele mai puternice femei pe care am avut onoarea să le cunosc. Drum bun și să te odihnească Dumnezeu, Luminița Gheorghiu', a scris Oana Pellea, pe Facebook.

citește și: Ce greutăți a avut Camelia Potec în carieră:„Putea să mă dărâme, dar m-a ambiționat…’

Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă Alexandru Papadopol de când nu mai joacă în seriale TV

Citește și: Imagini de la Survivor România, în timpul Uraganului Elsa.Daniel Pavel a filmat tot

Luminița Gheorghiu, celebră la nivel internațional

Luminiţa Gheorghiu s-a născut pe 1 septembrie 1949. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1972, la clasa profesorului Ion Cojar. A debutat în teatru în 1971, pe scena Studioului Casandra, iar după absolvire a fost repartizată la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani.

În 1975 a jucat în trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ, iar din 1976 până în 2003 a jucat pe scena „Bulandra'.

Luminița Gheorghiu a ajuns cunoscută la nivel internațional cu rolul asistentei din „Moartea domnului Lăzărescu', primind Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin la Los Angeles, la gala premiilor Asociației Criticilor de Film din 14 ianuarie 2007.

În 2013, filmul „Poziția Copilului' a câștigat Ursul de Aur la Berlin și Luminița Gheorghiu a primit premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal.

Luminiţa Gheorghiu a mai jucat în „Autora', „După dealuri' şi „Sunt o babă comunistă”, ecranizare a romanului omonim scris de Dan Lungu şi regizat de Stere Gulea care a ales-o pentru că avea nevoie de „cineva care să poată interpreta un personaj tipic, din clasa medie, din perioada comunistă, inteligent, cu simţul umorului, cu autoironie”.

Actriţa a făcut parte şi din distribuţia unor filme precum „A fost sau n-a fost?', „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile', „Nunta mută', „După dealuri', „Poziţia copilului' şi „Aferim!', iar în 2014 a fost premiată de Academia Română pentru rolul din filmul „Cuscrii'.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton