Rețetă mâncare de roșii. Este o tocană savuroasă

 Lăstun Ana Maria
.

Această rețetă de mâncare de roșii este cunoscută și sub denumirea de tocană de roșii. Are foarte multe legume în compoziție, este gustoasă, plină de savoare și perfectă pentru lunile de vară. Ingredientele sunt ieftine și ușor de găsit, ceea ce este foarte avantajos.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Rețetă mâncare de roșii foarte simplu de pregătit, chiar și pentru cei care nu au experiență în bucătărie! Deși este un preparat vegetarian, este foarte sățios și mai ales sănătos, pentru că ingredientele sunt, preponderent, legume bogate în vitamine, cantitatea de ulei folosită în prepararea acestei rețete de mâncare de roșii este foarte mică, iar condimentele pot fi schimbate, în funcție de gust.

Citește și: Tochitură de porc cu cârnați. Rețetă simplă și gustoasă

Citește și: Rețetă salata orientală. Este perfectă pentru post

Citește și: Rețetă de mazăre scăzută. Preparat perfect pentru vară

Citește și: Rețetă sandwich club cu bacon și ouă. Rapid și gustos

La această rețetă de mâncare de roșii putem adăuga și carne, dar așa este mult mai „ușoară', mai ales că vorbim despre o mâncare specifică verii tocmai pentru că varietatea de legume este mult mai mare. Ingredientele sunt puține și simple, iar mâncarea de roșii este cunoscută mai ales în zonele în care se practică agricultura, pentru că găsim în grădina de zarzavaturi tot ce avem nevoie! Iată explicația detaliată pentru această rețetă de mâncare de roșii.

Ingrediente mâncare de roșii

Pentru această rețetă de mâncare de roșii vom avea nevoie de:

  • 2-3 cepe medii;
  • Un kilogram de roșii;
  • 20-30 ml. de ulei;
  • 3 căței de usturoi;
  • Un ardei gras roșu;
  • Un morcov;
  • Un ardei iute;
  • Sare și piper, boia de ardei iute, busuioc (sau alte condimente, în funcție de gust).

Mod de preparare rețetă mâncare de roșii

  • Punem pe foc o cratiță cu apă, crestăm roșile în cruce și le punem la fiert atunci când apa dă în clocot. Le fierbem aproximativ un minut și le scoatem cu o spumieră direct într-un castron cu apă foarte rece;
  • Scurgem roșiile și le decojim cu grijă, după care le tăiem în cubulețe medii;
  • Luăm o cratiță pe care o punem la foc cu 1-2 linguri de ulei, iar când uleiul se încinge adăugăm ceapa tăiată julien, ardeiul gras tăiat feliuțe și morcovul tăiat cubulețe;
  • Adăugăm un praf de sare și lăsăm legumele la călit la foc mic;
  • După ce s-a călit ceapa, adăugăm roșiile tăiate cuburi, încă un praf de sare și alte condimente precum piper sau boia, după gust;
  • Începem să amestecăm ușor odată ce roșiile au lăsat suc, pentru a nu le zdrobi;
  • Adăugăm usturoiul și lăsăm gustoasa mâncare de roșii pe foc încă 10-15 minute, până scade sucul lăsat de roșii. La final, putem pune pătrunjel sau busuioc proaspăt, pentru un plus de savoare.

Secretul pentru ca această rețetă de mâncare de roșii să aibă un gust desăvârșit este să alegem roșii coapte și cărnoase, pe care nu le gătim prea mult. Poftă bună!

Sursa FOTO: Shutterstock.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton