Dorel Vișan, revoltat împotriva trendului mondial, de dispariție a căsătoriilor și a sentimentului de patriotism: „Nu mai avem practica marilor virtuți”

 Dumba Gabriela
.

Actorul Dorel Vișan se revoltă împotriva trendului mondial care merge înspre dispariția căsătoriilor sau a sentimentului de patriotism. Vișan spune că toți cei care mai trăiesc ca pe vremuri sunt considerați desueți și criticați pentru opțiunile lor.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Dorel Vișan, revoltat împotriva trendului mondial, de dispariție a căsătoriilor și a sentimentului de patriotism. Actorul Dorel Vișan am vorbit, într-o emisiune TV, despre lumea modernă și și-a arătat nemulțumirea față de ceea ce se întâmplă acum, în totală contradicție cu ceea ce exista în urmă cu 50-100 de ani. Valorile s-au inversat, spune actorul, și tot ceea ce era o virtute în trecut, acum este un defect.

d1-2-2d1-2-2

Dorel Vișan, revoltat împotriva trendului mondial, de dispariție a căsătoriilor și a sentimentului de patriotism

„Pot să spun observația mea că s-a întors mașina lumii. Noi nu mai avem practică marilor virtuți. Tot ce a fost odată virtute și merit a devenit astăzi defect. Tot ce a fost defect a devenit virtute și merit.

Acum dacă te naști alb poți să fii rasist, dacă ai patru copii cu aceiași femeie și ai trăit cu ea 40 de ani, astăzi ești un tăntălău depășit.

Dacă ai fost crescut de familie într-o rigoare și mulțumești părinților, astăzi ești un fel de torționar de copii, împotriva creșterii armonioase a copiilor liberi. S-au schimbat lucrurile.

Dacă eu sunt mândru de identitatea mea românească, și de valorile acestui neam, eu devin un fel de xenofob, un naționalist sovin. Aș da și alte exemple, dar pe urmă am alte și alte defecte.

Această este mașina lumii și noi mergem cu ea înapoi', a spus Dorel Vișan la Realitatea Plus.

Citește și: Ce se întâmplă cu Dorel Vișan, la 84 de ani

Citește și: Metoda neobișnuită prin care actorul Dorel Vișan s-a vindecat de hepatită cronică virală, stadiu grav

Citește și: Andreea Răducan, gest emoționant în amintirea lui Răzvan Ciobanu. Gimnasta a atras toate privirile la petrecerea VIVA! 2022 

Citește și: Cum arată Laura Cosoi, la o zi după ce a născut. Primele declarații: „În aceste ore nu am făcut altceva decât să…’

De ce s-a retras Dorel Vișan din viața publică

Atunci când pandemia a început, Dorel Vișan a decis să își schimbe radical viața. S-a mutat în satul Tăușeni, din comuna Bonțida, unde, de altfel, a și crescut.

„Nu m-am retras din lumina reflectoarelor, cât m-au împins. Nu se mai face ce se făcea odată… Am intrat într-o zonă specială, așa-zisă modernă, în care cultura, care este menită să desăvârșească omul, i-a dat omului cea mai cruntă lovitură.

Pentru că nu-l desăvârșește, îl face mai arogant, mai confuz, mai isteric și mai îndoctrinat. Acestea sunt motivele care m-au determinat să mă retrag’, spunea actorul în urmă cu un an, pentru cancan.ro.

Actorul explică faptul că actorii tineri, din păcate, nu au prins vremurile în care la noi în țară se făcea cultură.

„Voi, cei care sunteți mai tineri, nu ați trăit vremurile pe care noi le-am parcurs. Nu aveți un termen de comparație și nu puteți să faceți asta. Odată în țara asta s-a făcut cultură și s-au făcut filme cu mesaj.

Au fost artiști mari, care au rămas în istoria lumii și vor rămâne în continuare pentru că drumul și l-au croit singuri. A fost o lume mai săracă, dar mai bogată în suflet‘ , a adăugat Dorel Vișan.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton