Când spui Crăciun, spui Ştefan Hruşcă! De mulţi ani, concertele de colinde pe care le susţine în România, în luna decembrie, sunt extrem de bine primite, chiar dacă artistul locuieşte de aproape 30 de ani în Canada, împreună cu familia lui. Spre bucuria fanilor săi, și cei doi copii ai lui Hrușcă sunt foarte talentați la muzică.
Foarte discret cu viaţa privată, Ştefan Hruşcă și-a expus foarte rar spre deloc familia. Puțini știu amănunte despre viața lui în Canada sau despre soția și cei doi copii ai lor.
„Sunt un om cu familie și știu ce înseamnă obligațiile familiei, cu fată și băiat. Băiatul are 27 de ani, iar fetița are 18 ani. Ar cam trebui să mă moștenească la talent. Sunt cunoscători, le place să cânte, cânte la pian, la chitară și vocal destul de bine, dar nu știm ce se va întâmpla pe viitor', spunea Ștefan Hrușcă în urmă cu ceva timp.
Steven Hrușcă este pasionat de muzica rock și are o trupă cu care cântă. În privința carierei, și-a urmat mama și este programator, iar Andra este jucătoare de volei și iubește colindele.
Cât despre doamna Hrușcă, numele acesteia este Gianina și este din Iași, iar în Canada i se spune Gia sau Genny. Într-un interviu mai vechi, artistul a povestit că imediat după Revoluție, aceasta l-a urmat în Canada, la jumătate de an după ce el ajunsese acolo în căutarea unei vieți mai bune și se pare că le-a ieșit.
În țară, Geanina Hrușcă a studiat Filologia, dar în Canada s-a reprofilat si acum este programator într-o mare companie de IT din Toronto.
Ștefan Hrușcă declara, acum ceva timp, că soția sa a fost manechin și este, încă, o femeie extrem de frumoasă, fără să-și fi făcut vreo operație estetică.
Îi datorează cariera lui Adrian Păunescu
În 1981, Ștefan Hrușcă era învățător la o școală din Borșa (Maramureș): „În 1981, m-a sunat de la Bucureşti contabilul de la Cenaclul Flacăra să-mi spună că domnul Adrian Păunescu vrea să înregistrez nişte cântece. După aceea mi-am dat seama că mă văzuse la Curtea de Argeş, la un festival, «Dulce Românie», în 1979, unde mi-a dat locul 2′, spunea artistul, în urmă cu ceva vreme, într-un interviu pentru Jurnalul național.
După un cenaclu la Sala Polivalentă, l-a chemat Adrian Păunescu: „Mi-a spus: «Hruşcă Ştefan, vino încoace, te duci în maşină şi mă aştepţi. Plecăm la Sinaia». M-am dus. Când a sosit, mi-a spus: «Uite, plecăm la Sinaia şi vedem, ori te fac mare, ori te întorci la catedră!». Nu ştiam la ce se referă. Am stat la Casa Scriitorilor de la Sinaia patru nopţi şi am făcut patru cântece. A doua noapte s-a făcut «Rugă pentru părinţi». Noroc că avea casetofon şi se înregistra tot ce se cânta şi se lucra. Dimineaţa după ce m-am trezit, uitasem cântecul. Şi Adrian Păunescu mi-a spus: «Nu-i nimic. Uite, ţi-l pun să-l asculţi». Şi aşa l-am învăţat din nou. De emoţie, de oboseală, nu ştiam ce cântasem. Aşa s-a născut «Rugă pentru părinţi», care mi-a botezat şi mi-a pecetluit cariera. Dumnezeu a fost mereu cu mine’, a mai povestit artistul în interviul pentru sursa citată.