Activitățile extrașcolare îi fură copilăria. Motive să nu-ți supraîncarci copilul

Ai intenții bune, însă, în final, activitățile extrașcolare în exces au un potențial distructiv asupra copilului. Care sunt costurile.

Gândește-te cum te simți când ai 1 milion de lucruri de făcut și efectiv nu mai știi cum să te împarți.

Apoi ia sentimentul și amplifică-l! Copiii nu au capacitatea adulților de autoreglare emoțională.

Efecte negative ale activităților extrașcolare în exces

Un copil supraîncărcat cu diverse activități școlare este în primul rând extrem de obosit, ceea ce se manifestă apoi prin stări de tristețe, irascibilitate, furie chiar, probleme de concentrare.

Jocul liber, care îi este serios limitat, nu doar că îl relaxează dar îi și stimulează creativitatea și este o altfel de ocazie de învățare.

Costuri de moment sau la maturitate

Când înveți că ai valoare numai făcând diverse lucruri, ajungi să te concentrezi excesiv pe muncă. De aici până la burnout mai e un pas și baza solidă pentru viitorii workaholici.

Spiritul competitiv dus la extrem naște mici și ulterior mari perfecționiști, care nu se vor putea bucura de viață și realizările lor, întrucât nimic nu va fi de ajuns.

Ori, la polul opus, supraîncărcarea să fie înlocuită cu refuzul de a mai face orice, o rebeliune reflectată în rezultate școlare proaste, anturaje îndoielnice etc

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton