Constantin Enceanu, despre legea privind impozitarea bacșișului. Pe lângă veniturile din muzică, cântărețul de muzică populară este și antreprenor. Artistul deține un restaurant în Filiași, județul Dolj. Începând din anul 2023, a fost adoptat proiectul de lege care reglementează bacșișul, în vederea evidenţierii acestei sume pe bonul fiscal. Iată ce părere are solistul despre acest lucru!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Înainte de pandemie, Constantin Enceanu și-a investit economiile într-o afacere în domeniul HoReCa. Cântărețul de muzică populară este proprietarul unui restaurant situat în județul Dolj, iar afacerea este prosperă și îi aduce artistului surse considerabile de venit. Într-un interviu recent, Constantin Enceanu a vorbit despre legea impozitării bacșișului, susținând că a implementat-o în restaurantul său.
Constantin Enceanu, despre legea privind impozitarea bacșișului. Proiectul de lege reglementează definirea bacşişului în vederea evidenţierii acestei sume pe bonul fiscal, cu scopul delimitării clare a acesteia de veniturile încasate de către operatorii economici pentru livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor direct către populaţie şi asigurării fiscalizării bacşişului.
Citește și: Andreea Mantea, adevărul despre viața ei amoroasă:”Sunt foarte împlinită. Cred că aveam nevoie de asta”
Citește și: Raluca Drăgoi este însărcinată. Prin ce chinuri a trecut să devină mamă:”Am făcut și inseminare…”
Constantin Enceanu, despre legea privind impozitarea bacșișului
Interpretul de muzică populară a susținut că înțelege necesitatea acestei legi, însă este de părere că România nu a a ajuns la nivelul altor țări în care impozitarea bacșișului s-a adoptat de ceva vreme. În restaurantul pe care îl deține, Constantin Enceanu a implementat deja această schimbare, însă nu a avut timp să analizeze în cel fel s-a schimbat comportamentul clienților.
„Guvernanții probabil că au făcut niște calcule, pentru venitul la buget. Chelnerii își mai rotunjeau veniturile din acest bacșiș, dar așa este peste tot, în țările capitaliste, dezvoltate, înțeleg că bacșișul e trecut pe nota de plată.
Dacă trebuie să fim însă ca în țările capitaliste, apoi să ne adaptăm cu toate, și cu salariile. Deja, de la 5 ianuarie, de când am redeschis localul, trecem și noi bacșișul pe bonul fiscal. Nu știu dacă lumea lasă bacșiș mai mult sau mai puțin, pot spune doar că le mai verific seara și e trecut. Nu i-am întrebat pe angajați dacă e bine sau rău.
E delicat. În plus, eu mă ocup mai mult de chestiile administrative, cu făcutul curățeniei, la început de zi, nu sunt cu partea financiară', a declarat Constantin Enceanu, pentru Impact.ro.
Cum se simte artistul după operația la genunchi
În urmă cu două luni, Constantin Enceanu a trecut printr-o intervenție chirurgicală la nivelul genunchiului. După operație, acesta a fost nevoit să treacă printr-o perioadă de recuperare și a mers la ședințe de kinetoterapie. În prezent, interpretul este fericit că și-a recuperat mobilitatea, susținând că a făcut exerciții și de unul singur.
„După aproape două luni, de când m-am operat, mă simt foarte bine, fac recuperare câte 2-3 ore pe zi, mai puțin duminica.
De la mine de acasă, până la Craiova, unde este cabinetul de fizioterapie, merg cu mașina 70 de kilometri, dus-întors, ca să repar piciorul. Sunt de părere că trebuie să investim și în sănătatea noastră, nu numai să tragem de noi, organismului îi mai și dai, nu trebuie doar să-i ceri. Trei luni o să-mi rezerv doar pentru mine, foarte mult contează recuperarea, după operație.
În aceeași perioadă cu mine s-au mai operat și niște tineri, dar, pentru că nu s-au ținut de recuperare, acum merg ca teleghidații. S-au și mirat că merg atât de bine, fără cârje sau baston. Ce nu știu ei însă e că eu făceam și noaptea exerciții de recuperare, acasă. Am avut ambiție. Doctorul mi-a spus așa: '50% te-am rezolvat eu, prin operație, restul de 50% depinde doar de tine', a încheiat artistul.
Sursa foto: Facebook