Cine sunt părinții Alexandrei Dinu și cu ce se ocupă. Carmen și Tiberiu locuiesc în Italia și au funcții înalte

 Dumba Gabriela
.

Părinții Alexandrei Dinu au fost dintotdeauna foarte discreți cu viața privată și asta pentru că sunt diplomați de carieră.Spre deosebire de fiica lor, Liliana Carmen Iacob și Tiberiu Mugurel Dinu au stat departe de lumina reflectoarelor și pentru că meseria le-a impus discreție.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Carmen Iacob și Tiberiu Dinu, părinții Alexandrei Dinu, au divorțat în 2012, însă nu mai locuiau împreună din 2009. Acum, ei locuiesc în Italia, acolo unde își continuă cariera în diplomație. Pe vremea când erau căsătoriți, părinții juratei de la Românii au Talent erau angajați ai consulatului României de la Milano. Acum, cei doi sunt consuli în Catania – mama Alexandrei Dinu, respectiv Torino – tatăl vedetei.

0-332268-alexandradinu0-332268-alexandradinu

Carmen, mama Alexandrei Dinu s-a recăsătorit după divorțul de tatăl juratei de la Românii au Talent, însă nu a făcut niciodată partajarea averii după despărțirea de Tiberiu Dinu, deși era vorba despre un teren de 2500 de metri pătrați și casa de 750 de metri pătrați de la Snagov, potrivit Spynews.ro.

Potrivit declarațiilor de avere depuse în urmă cu câțiva ani, ambii părinți ai Alexandrei Dinu au o situație financiară foarte bună, deoarece datele apărute în 2016 prevedeau că mama ei a câștigat 38.330 de euro pe an, circa 3200 de euro pe lună și 13.736 de lei. Pe de altă parte, Tiberiu Dinu a încasat 39.310 euro pe an și 20.198 de lei.

'Tatal meu este diplomat, iar mama lucreaza cu el, in Italia, la Milano. Mai am o sora, Catalina, care sta cu parintii mei. Invata in Italia. E frumoasa… Dar noi doua nu semanam mai deloc. E alt gen. E satena, cu ochii aproape negri, ca si parintii mei.

Eu seman cu bunicul dinspre tata, bunicul Niculaie, care a murit. El avea ochii albastri. Era militar, colonel. Poate ca si de la el am mostenit cultul pentru disciplina…', declara Alexandra Dinu într-un interviu în anul 2009.

Citește și: Alexandra Dinu s-a întors în România! Totul despre rolul de jurat la Românii au Talent, relația cu fiul ei și viața sentimentală:’Cred în căsătorie’/ EXCLUSIV

Citește și: Cine este Alexandra Dinu, noul jurat Românii au Talent

Citește și: Cum a debutat Alexandra Dinu în televiziune, la doar 17 ani: „M-am dus singură la un casting'. Ulterior, a jucat cu actori de la Hollywood / EXCLUSIV

Tiberiu Dinu a fost în scandal cu Ministerul Afacerilor Externe

Tiberiu Mugurel Dinu, tatăl Alexandrei Dinu, a solicitat în Justiție anularea rechemării sale din postul de consul general al României la Milano, în luna iulie 2020.

Tiberiu Mugurel Dinu a acuzat Guvernul României că rechemarea de la post ar fi avut la bază interese politice, pornindu-se astfel un scandal de proporții.

Tatăl Alexandrei Dinu a considerat că imaginea sa publică este afectată și a decis să a declanșeze o acțiune în justiție împotriva Guvernului Orban și MAE.

Astfel, Guvernul Orban a fost acuzat de tatăl Alexandrei Dinu de fake-news în legătură cu persoana sa și a solicitat anularea hotărârii prin care a fost posibilă rechemarea sa de la post.

'O astfel de persoană nu mai are ce căuta într-o funcție de reprezentare a statului român și este o reparație morală față de cetățenii români care au fost umiliți și agresati la votul din diaspora la alegerile prezidențiale din 2014', a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ion Danca.

Și în anul 2009 a avut loc un episod asemănător, când Emil Boc a solicitat ministrului de Externe să îl recheme de la post din cauza unui alt scandal pe Tiberiu Mugurel Dinu. Atunci, tatăl Alexandrei Dinu a reușit să reziste în funcție.

Alexandra Dinu a debutat ca prezentatoare la TVR 2, acum 22 de ani

În 1999, Alexandra Dinu a debutat la Televiziunea Română, la TVR2, ca prezentatoare a emisiunii Trupa DP2′. Tot acolo l-a cunoscut și pe Mircea Radu, un tânăr atrăgător, de 32 de ani la vremea aceea, pe picior de plecare la Antena 1.

‘Primii pași în televiziune i-am făcut în 1999, când m-am dus singură la un casting și am fost aleasă din 300 de persoane, împreună cu alți tineri, să facem o emisiune pentru TVR2, care se numea Trupa DP2. Eram cu toții tineri, fără experiență, și am învățat totul din mers. Emisiunea era în direct, 4 ore pe zi, și aveam tot felul de invitați interesanți.

În perioada respectivă am cunoscut tot ce însemna showbiz în România. Ulterior, am prezentat o emisiune la TVR1 cu Horia Brenciu și apoi am primit oferta de a prezenta emisiunea ProMotor, la PRO TV. Nu a durat mult, pentru că am ales să plec din România, urmându-mi familia pe care tocmai o întemeiasem’, a declarat Alexandra Dinu pentru VIVA!.

În perioada TVR, Alexandra Dinu a început o poveste de dragoste cu Mircea Radu, relație despre care aflam, mai târziu, că a fost pur platonică. Totul a rămas la acel nivel pentru că actrița l-a întâlnit pe Adrian Mutu și a știut din prima clipă că va fi soția lui.

Cei doi au fost căsătoriţi în perioada 2001 – 2003.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton