Corina Chiriac povestește toate amintirile de pe vremea lui Ceaușescu într-o carte autobiografică: "Nu puteai să spui orice, oricând"

 Oana Pantazi
.

La 71 de ani, Corina Chiriac pare să fi descoperit secretul tinereții veșnice. Singura dovadă a deceniilor trăite din plin este cartea pe care a a scris-o recent și unde artista face dezvăluiri emoționante și inedite.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Opriți timpul este unul dintre șlagărele iconice ale artistei, iar pentru corina Chiriac timpul chiar pare că s-a oprit în loc. La 71 de ani este la fel de plină de vitalitate și de energie pozitivă, gata mereu să urce din nou pe scenă.

Dar pentru că pandemia ne-a pus tutror viețile în așteptare, Corina Chiriac a profitat de această pauză impusă pentru a-și scrie memoriile și astfel a văzut lumina zilei cartea Minuni trăite, în care artista își povestește viața, cu bune și cu rele. Ce i-a inspirat titlul spune chiar artista: „Continui să conving pe toată lumea că există Dumnezeu, pentru că sunt o persoană credincioasă, iar experiențele pe care le veți găsi în paginile cărții mele, majoritatea frumoase, vorbesc despre asta”.

156815319_2883287445223216_1547008914765789438_n156815319_2883287445223216_1547008914765789438_n

„Fiecare experiență m-a adus mai aproape de Dumnezeu”

Și Corina Chiriac are ce povesti, deoarece mare parte din viața ei de artist s-a desfășurat în epoca comunistă, o perioadă în care lumea artiștilor era una total diferită, când celebritatea nu se câștiga peste noapte.

Corina Chiriac a fost cap de afiș în spectacole și la televiziune, ani de zile, a jucat în filme și a avut privilegiul, rar pe vremea aceea, de a vizita multe țări. De asemenea, artista povestește despre interacțiunea cu mari artiști, cum ar fi Dan Spătaru, Mirabela Dauer, Angela Similea și Cornel Constantiniu, cărora le-a dedicat, de asemenea, pasaje consistente din cartea sa.

„Sunt foarte multe lucruri. Am călătorit foarte mult, iar fiecare loc, fiecare experiență m-a adus mai aproape de Dumnezeu. Sunt multe trăiri fantastice. Pot să spun că am făcut o echilibristică literară între lumea comunistă și lumea capitalistă, iar la relatarea anumitor întâmpări am făcut aproape o 'investigație polițienească', în sensul că mi-am amintit de mari balerini, de mari artiști pe care nu i-am găsit nici măcar pe Wikipedia, dar care merită să fie cunoscuți.

Sunt foarte multe anecdote. Într-un capitol povestesc, de pildă, cum am învățat limba germană când am fost în Republica Democrată Germană. Țin minte că voiam să laud o doamnă și din greșeală a ieșit altceva, că aș vrea să îi vând un câine. Am fost în Rusia, în Portugalia, în Cuba, țări unde am văzut alte lumi, unde am avut parte de tot felul de întâmplări, a mărturisit Corina Chiriac pentru Fanatik.

Citește și: Cum a ajuns Răzvan Fodor să prezinte „Burlacul” și ce i s-a părut cel mai greu la filmări: „Mi-au garantat că…”/ EXCLUSIV

Citește și: Marius Manole, dezvăluiri neașteptate: „Toată viața am trăit pe datorie și am fost în prag de alcoolism”

Citește și: Cum a ajuns Florin Călinescu la facultatea de teatru: „Nu mă duceam la școală, nu îmi plăcea nicio materie”

Corina Chiriac nu se uită cu mânie în trecut

În pofida vremurilor grele trăite de noi toți în comunism, artista mărturisește că nu se ută cu mânie în trecut, pentru că și acea perioadă a avut momentele ei frumoase.

„Am vrut să fiu cât mai fidelă realității pe care am trăit-o, fără să înjur sau să critic nici comunismul, nici capitalismul. Am scris ce am simțit, cu bune și cu rele. Nu mă uit cu mânie în trecut, pentru că au fost multe lucruri frumoase, de neprețuit. Greu poate fi și acum, căci supraviețuirea, acum ca atunci, înseamnă adaptare, iar asta e foarte important de știut mai ales pentru artiști. Totuși, trebuie să spun că arta era sprijinită și înainte, așa cum a fost aceea perioadă, au fost și câteva avantaje chiar dacă nu puteai să spui orice și oricând”, a mărturisit Corina Chiriac.

„Fiecare generație are frumusețea ei, dar e important ca tinerii să se pregătească temeinic. Și pe noi ne-a furat la un moment dat succesul, dar am știut să revenim, să acumulăm experiență. Uitați, există generații care cresc cu muzica electronică, dacă e studiată cum trebuie, se poate face ceva frumos și cu asta.

Nu aș spune că un gen muzical e mai bun decât altul, dar ele trebuie descoperite și explorate. Cei de acum au șansa să descopere că au existat și există și alte genuri precum muzica pe care o făceam, există acest Youtube care deschide orizonturile. Chiar eu am descoperit, de pildă, muzica medievală europeană și mi-am luat CD-uri cu cântece de prin 1.500-1.600″, a mai declarat artista pentru sursa citată.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton