Un polițist de la Investigații Criminale se transformă noptea în solist al unei trupe rock: "Am avut noroc de colegi și de șefi!"

 Dumba Gabriela
.

Cum se împacă muzica rock cu investigarea crimelor? Foarte bine, spune Nelu Diaconu, care ziua este agent-șef principal la formațiunea de investigații criminale din cadrul Poliției Brezoi și noaptea solist în trupa Prometeu.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Nelu Diaconu a colaborat pe plan muzical cu polițista Claudia Iuga, solista cu voce de aur, care s-a remarcat la 'Românii au talent' (PRO TV) și la 'X Factor' (Antena 1).

„În 1995 am absolvit Școala de agenți de Poliție 'Vasile Lascăr', din Câmpina, iar în prezent lucrez ca agent-șef principal la formațiunea de Investigații criminale din cadrul Poliției Brezoi. Muzica e o pasiune pe care o fac strict în timpul liber. Pot spune că am avut noroc de colegi și de șefi care au înțeles situația, unii dintre ei chiar m-au încurajat să merg mai departe. Din muzica rock se poate trăi, mai degrabă se putea. Sunt artiști și chiar trupe care fac play-back, dar sunt plătiți mai bine decât noi.”, a declarat agentul Nelu Diaconu pentru impact.ro.

Nelu Diaconu nu este singurul polițist meloman. Solista Claudia Iuga, care și-a încercat norocul la 'Vocea României', iar acum e la 'X Factor', este tot polițistă, purtător de cuvânt la IPJ Arad.

„Cu Claudia Iuga, polițistă la IPJ Arad, am făcut duet la 'Festivalul artiștilor amatori ai M.A.I., desfășurat la Târgu-Mureș, în 2019. Am fost invitați să susținem un recital, are o voce foarte bună.”, spune Nelu Diaconu.

Polițistul este coleg de trupă cu fiul său

„Am înregistrat recent multe piese, prelucrări din folclor, pot fi ascultate pe Youtube, 'Singur', 'Amintiri', 'Nevasta mea', 'Viața pe motor', 'Cenușăreasa', 'Dă, mamă, cu biciu-n mine!' și 'Aripa regăsită', piesă compusă în 1988, pe care am reorchestrat-o și înregistrat-o anul acesta. Am început înregistrările pentru un album, avem deja 16 piese. Trupa 'Prometeu' am înființat-o în 1986, la Horezu. În prezent, din formație mai fac parte Florin Profeanu (bass), Narcis Deaconu-clape, Marinescu Adrian-chitară și Dragoș, fiul meu, la tobe.”, spune agentul Diaconu.

Nelu-DiaconuNelu-Diaconu

„Fiul meu e toboșarul trupei, bate toba de la vârsta de 6 ani, mi-aș fi dorit să fie chitarist sau solist vocal. L-am luat în sala de repetiții și s-a așezat direct la tobe. Are 24 de ani, are și o trupă rock faină, în Sibiu, 'Wild Child', alături de care a lansat primul album. Mă înțeleg foarte bine cu Dragoș, ne mai contrazicem pe teme muzicale, dar bine mă înțeleg și cu fiica mea, Delia, studentă la Facultatea de Farmacie din Sibiu.”, a mai declarat Nelu Diaconu.

Polițist, solist, dar și profesor de muzică

„În timpul liber, împreună cu Viorel Jackab, am înființat trei trupe rock, cu elevii Liceului teoretic din Brezoi, 'Rock Teen Spirit','Discipolii' și 'A treia generație'. O să revenim cu activitatea lor după ce trece pandemia de coronavirus.”, dă asigurări polițistul.

Citește și:

Cum arată fiica lui Mugur Mihăescu, la 21 de ani. Garcea este un tată protector: „Va fi greu să mă păcălească viitorul ginere!”

Detalii neștiute din viața lui Nicolae Ceaușescu. Nu avea niciodată bani la el, dar ținea mereu în buzunar un anumit obiect

Povestea apartamentului de la etajul 25 în care locuia Alex Bodi. Cum arată imobilul de 1,5 milioane de euro, cumpărat de la un australian

Și agentul Bogdan Chirițoiu este noaptea cântăreț!

În iulie 2020, Bogdan Chirițoiu, polițistul emblemă al Ministerului de Interne, era cercetat disciplinar după ce a fost fotografiat cântând la saxofon la o petrecere. Polițistul, spuneau atunci jurnaliștii din Gorj, prestează după program, ca lăutar. Agentul a cântat la saxofon, fiind remunerat pentru activitate de organizatorii petrecerii la care au participat în jur de 60 de persoane.

Agentul Chirițioiu a intrat la școala de poliție pe locurile pentru romi, de aici și pasiunea pentru lăutărie pe care o are. De altfel, din acest motiv, mai spun sursele citate, agentul refuză să muncească în schimbul trei la Serviciul de Ordine Publice, deoarece are diferite cântări de prestat.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton