Ce mesaj a transmis Klaus Iohannis, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina: „Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa”

 Martin Lorena
.

Ce mesaj a transmis Klaus Iohannis, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Vladimir Putin a oferit un discurs televizat, în cadrul căruia a anunțat că trupele militare ale țării pe care o conduce vor începe atacul asupra Ucrainei. Din cauza apropierii teritoriale, mulți români sunt îngrijorați de situație. Iată ce a declarat Klaus Iohannis!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Ce mesaj a transmis Klaus Iohannis, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Vladimir Putin a ieșit public și a oferit un discurs în care a anunțat că Rusia va începe atacul asupra Ucrainei. La scurt timp după, au început mai multe atacuri cu bombardamente lângă Kiev, dar și în zona orașelor Kramatorsk, Dnipro, Harkov, Odesa, Mariupol și Zaporojie. Din cauza apropierii teritoriale, mai mulți români se arată îngrijorați de întreaga situație. În acest sens, președintele Klaus Iohannis a ieșit public cu o declarație de presă în care a încercat să îi calmeze pe cetățeni, dar și să arate poziția României în acest moment.

Klaus-Iohannis-4Klaus-Iohannis-4

Acesta a subliniat faptul că românii nu trebuie să se îngrijoreze deoarece România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate. Iată întreaga declarație!

Citește și: Rusia a atacat Ucraina cu avioane, tancuri și nave militare.Cel puțin 8 persoane au fost ucise

Citește și: Cum își răsfață Laurențiu Reghecampf iubita, în plin divorț de Anamaria Prodan: „Primul tort pentru micuțul L…’

Citește și: Robert Niță, la spital după Survivor: „Am suferit o intervenție chirurgicală’. Cum se simte acum

Citește și: Cum se înțeleg Adela Popescu și Radu Vâlcan după 10 ani de relație și trei copii: „Nu este ușor’/ EXCLUSIV

Ce mesaj a transmis Klaus Iohannis, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina

Ce mesaj a transmis Klaus Iohannis, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Klaus Iohannis și-a început discursul prin a-și arăta poziția politică în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Președintele țării susține că țara condusă de Vladimir Putin reprezintă agresorul și nu victima, iar România condamnă ferm atacul acesteia față de Ucraina.

„Astăzi, la eforturile comunității internaționale pentru menținerea păcii și dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc orașele și obiectivele militare ucrainene. Federația Rusă a ales forța tancurilor. Rusia e agresorul, nu victima. România condamnă ferm atacul împotriva Ucrainei.', a început el.

Mai mult decât atât, Klaus Iohannis este de părere că singura soluție prin care situația poate fi remediată este cea diplomatică.

„Niciodată nu este, însă, prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși cu bine această criză, e cea diplomatic. Dragi români, știu că sunteți îngrijorați, dar vă asigur că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale. România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate.', a continuat acesta.

„România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina'

Ce mesaj a transmis Klaus Iohannis, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Acesta a subliniat că România nu se va implica în mod direct în conflictul militar dintre Ucraina și Rusia. Președintele României a punctat și faptul că trebuie să rămânem uniți și fără teamă pentru a reuși să depășim acest obstacol.

România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina și voi lua toate măsurile care se impun pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor români să nu fie afectate. România este pregătit să facă față oricăror consecințe economice pe care le-ar putea genera un eventual conflict. Suntem în contact cu partenerii noștri pentru a oferi cele mai bune soluții. În acest context, se impune consolidarea consistentă a Flancului Estic. Suntem uniți, suntem fără teamă și rămânem neclintiți, împreună, în fața unui agresor care amenință pacea întregii planete', a continuat el.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton